perjantai 9. lokakuuta 2015

Käsityö Liebster Award -haaste Luomulaakso-blogista

Sain mielenkiintoisen  käsityöaiheisen haasteen mietittäväksi Luomulaakso-blogista (Katso tästä linkistä: http://luomulaakso.fi/luomublogi/) Kiitos  haasteesta Maria:) Kyseessä on Käsityö Liebster Award -haaste. Siinä saa ensinnä itse mietittäväkseen vastauksia 11 käsityöaiheiseen kysymykseen. Sitten olisi tarkoitus itse keksiä seuraavat 11 kysymystä ja haastaa vastaamaan niihin 11 blogia, joilla on alle 200 lukijaa...


Tässä vastaukseni Marian esittämiin kysymyksiin:
 1. Kierrätätkö materiaaleja käsitöissä/askarteluissa vai teetkö vain uusista materiaaleista? Yritän usein löytää kierrätysmateriaaalia, mutta käytän kyllä uuttakin.
 2. Ensimmäinen koskaan tekemäsi käsityö? Jaa-a. Mikähän se mahtaisi ollakaan... En muista sitä, mutta muistan kyllä sen kun äiti kutoi puikoilla ja minäkin halusin tehdä samaa. Äiti sitten loi minulle silmukat ja minä siirtelin niitä puikolta toiselle... ja ihmettelin, kun ei minun työni ollenkaan edistynyt...
 3. Mikä on ollut haastavin käsityöprojektisi? En osaa kyllä sanoa. Nyt viimeksi tuntui työläältä ruveta päiväpeittoon uutta päälistä tekemään, mutta kun alkuun pääsi, niin eihän se sitten niin työläs ollutkaan kuin ensin luuli.
 4. Milloin aloit tehdä käsitöitä? Sitä en muista, mutta kouluikäisenä sain jo äidin ompelukoneella ommella. Muistan väsänneeni jotain hameentekeleitä jo silloin. Eräskin oli jotain vauvankapalokuvioista froteeta.
 5. Osaatko istua ilman, että teet käsitöitä vai onko sinulla käsissäsi/kassissasi aina mukana jokin neuletyö, virkkaus tai jotain muuta? En kuljeta  juurikaan mukanani käsitöitä. Teen niitä yleensä vain kotona ja silloinkin ihan vartavasten, eli esim. elokuvaa katsellessa en yleensä tee.
 6. Millaisia käsitöitä teet mieluiten? Se vähän vaihtelee. Joskus tuntuu virkkuu kivalta ja toisinaan joku neuletyö (ei kovin isot). Välillä taas ompelu on mukavinta.
 7. Mitä teet mieluiten: ompelet, virkkaat vai onko sinulla kenties neuloosi? :) Vai teetkö mieluiten jotain muita käsitöitä? Se tosiaan vaihtelee aina "huvituksen" mukaan:)
 8. Mikä itse tekemisessä on parasta? Ehkä se kun saa jotain ylipäänsä aikaiseksi. Ja useimmiten eivät materiaalit paljon maksa. Lopputulos tosin ei läheskään aina sitten olekaan sitä mitä kuvitteli...
 9. Missä yleensä teet käsitöitä? Jos kudon (siis puikoilla) niin useimmiten sohvalla istuen ja toisinaan sängyn laidalla. Ompelukone taas on omalla pöydällään.
 10. Mitä käsityöt merkitsevät sinulle? Kai ne on jonkinlaista mielenvirkistystä. Saa vähän muuta ajateltavaa kuin ne tavanomaiset muut mietittävät. 
 11. Rakkain käsityösi? Jaa-a. mikähän se mahtaisi olla... en osaa sanoa näin äkkiseltään:)

Tässä sellainen helppo tossukkatyö... olivat sukanvarret kutistuneet kiristäviksi ja nepä leikattiin irti...


Enpä nyt haasta nimeltä mainiten ketään. Ottakaapa halukkaat tästä ja vastatkaa, jos kysymykset tuntuvat kivoilta vastattavaksi:)
Ja tässä ne kysymykset:

1. Minkä käsityön teit viimeksi?
2. Muistatko ensimmäisen käsityösi?
3. Kuka opetti sinut kutomaan, siis puikoilla?
4. Oletko tyytyväinen ompelukoneeseesi, jos sinulla on sellainen? Jos ei ole, aiotko joskus hankkia sen?
5. Mitä aiot tehdä seuraavaksi?
6. Mikä on ollut hankalin työsi?
7. Käytätkö eniten uutta vai käytettyä materiaalia?
8. Mistä katsot ohjeita neuleisiin?
9. Minkä käsityöhomman haluaisit oppia?
10. Mihin käsityöhommaan et hevillä rupeaisi?
11. Jos sinun pitäisi valita jokin käsityölaji, minkä valitsisit, jos saisit vain yhden?
Ohjeet Liebster Award-haasteeseen ovat siis seuraavat:
1. Kiitä tunnuksen antanutta bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkitä 11 Liebster Award-tunnuksen saavaa blogia, joilla on alle 200 lukijaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä valitsemillesi blogeille.
4 kommenttia:

 1. Kivat kysymykset ja vastaukset! Näissä sitä aina oppii jotain uutta bloggaajakavereista :)

  VastaaPoista
 2. Olipa mukavaa lukea vastauksesi. :) Kiitos, että osallistuit. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä oli ihan mukavakin miettiä, kun alkuun pääsi:)

   Poista