lauantai 24. syyskuuta 2016

Neuleliivi, ruutuhame ja "Marja-Leenat"

Tämän asun kaikki näkyvät osat, sukkahousuja lukuunottamatta, ovat kirppiksiltä kotoisin.Muhkuraisessa maastossa etsittiin tukevaa jalansijaa...


... ja tytär räpsi kuvia senkin ajan.

Varhaisin hankinta näistä on tuo neuleliivi. Sen ostin muistaakseni toissakeväänä kirpparilta hintaan 4 euroa. Se on virkattu ja olen muutamia kertoja sitä käännellyt katsellakseni, että miten se on tehty. Luulisin sen aloitetun niskasta ja helman "resori" on sitten erikseen virkattu kaitale. Olisi hauska itsekin yrittää saada jotain vastaavaa aikaiseksi. Liivin alla on pusero, jota oli minulla joskus blogissakin crimplenemekon kanssa.


Näistä asun osista  viimeisimmät on nuo mielestäni niin iki-ihanat kengät, Marja-Leenat. Niistähän olikin jo muutama kuva toisessa blogissani aiemmin. Mitähän vuosikymmentä nämä kengät oikein ovat?

Hameen ostin Joensuusta kirppikseltä joskus viime kevätpuolella. Se on jonkun itse tekemä. Hameen vyötärö oli minulle aivan turhan pieni ja jouduin suurentamaan sitä. Itseasiassa ensimmäiset yritykset menivät pieleen ja välillä ajattelin jättää koko homman. Oli yllättävän vaikeaa sovitella laskokset juuri sopivasti... Onneksi kuitenkin tänä syksynä sain uutta intoa yritykseen. Laitoin vyötärölle jatkopalan samansävyisestä kravatista. Tulos ei ole priimaa, mutta hällä väliä:) Aurinkoista viikonloppua!


8 kommenttia:

 1. Mitkä värit.😍 Aivan ihanat, sopii syksyyn oikein hienosti. Käy kyllä muinakin vuodenaikoina. Kyllä marjaleenalla ketterästi hyppii mättäältä toiselle ja kipittää kivikossa. 😉 Kauniit ovat ja varmaan mukavat jalassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos MarjaLeena! Olisin ostanut nuo kengät tietysti muutenkin, mutta tuon nimenkin takia olen jo pidemmän aikaa halunnut sen merkkisiä... Nyt viikolla kun kävimme Joensuussa, näin sielläkin parit samanmerkkiset, mutta eivät olleet näin kivat minusta ja sitäpaitsi kunto oli näissä ostamissani todella hyvä ja hinta silti aivan olematon.

   Poista
 2. Niinkuin viimeksikin sanoin, niin nuo kengät on kauniit! Jännä tuo jakku. Mukavaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sulle Sesse! Tänään yritin paperille vähän hahmotella, että miten tuollaisen neuleen saisi tehtyä. Näen siitä sitten vähän osviittaa, jos joskus vaikka kokeilisi jollain langallakin oikein.

   Poista
 3. Todella kiva asu, sopii kivasti syksyyn:) T: Villasukkavihulainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tosiaan samoja värejä kuin syksyn lehdissä. Saikin vähän miettiä, että missä kuvat otetaan, ettei olisi tausta aivan samaa:)

   Poista
 4. Ihanat syksyn värit asussa ja nuo kengät ovat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaaan ihan syksyn värit. Ja nuo kengät oli kyllä tosi löytö:)

   Poista