keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

80-luvun trenssi

Kun on nämä säätkin vähän viileän puoleiset, niin sopii tämä takkijuttu ihan hyvin tähän väliin. Kuvathan on otettu samalla kertaa kuin edellisen jutun farkkumekko.  Tämä trenssi päätyi mulle kirpparin ilmaislaatikosta. Se on kunnolla pitkä! Ja leveyttäkin hihoissa piisaa. Itseasiassa "vähän" liikaakin.

Olen tehnyt  takkiin  muutamia korjauksia, joita ei  vielä näitä kuvia ottettaessa ollut tehtynä. Eilen siis vyölenkkejä nostin ylemmäs, laitoin olkatoppaukset ja rispaantuneet vuorinsaumat korjasin. Kirppikseltä löysin taannoin tähän olkatoppaukset. Oli tässä alunperinkin olkatoppaukset olleet tai oikeastaan vieläkin "olivat"... eli vähän  vaahtomuovisia, ilman päälikangasta olevia "jämiä" oli  paikoillaan ja sitten juustojauheen näköisenä puruna hihansuihin valuneena.

Takin sisuksia tutkiessani minusta näytti siltä, että takkia on saatettu kaventaa helmasta joskus. Ainakin saumoja oli ommeltu ja helma vaikuttaa mielestäni kapeahkolta muuhun leveyteen nähden.
Takki on kokoa 38, eli pienempää kokoa olisi voinut minulle olla. Tykkään silti, sillä tämä on mukava vaikka viileänä kesäaamuna vetäistä ylle hameen kanssa. Tämä kun lämmittää pituutensa takia kinttujakin. Takki on "Made in Czechoslovakia",  joten vanha on, ja aikakausi varmastikin 80-lukua tai  aivan 90-luvun alkua.

Tälläisen takin kanssa sopisivat parhaiten korkokengät, mutta täällähän ei paljon korkokengillä voi hienostella. Jotain arkisempaa se on oltava.


10 kommenttia:

 1. Äidillä ja mulla oli molemmilla 70-luvulla sellaiset trenssit, molemmilla beessit. Mulla on jossain kuva,kun mulla on sen kanssa kapeapunttiset ruskeat farkut, jotka oli siinä vaiheessa mun ainoat farkut, joskus 70-luvun alussa. (Muuten oli vaan ns. suoria housuja eli kangashousuja ja hameita). Muistoja tuli taas mieleen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Se on kiva kun on kuvia entisestä vaatetuksesta olemassa. Toivoisin sellaisia kuvia olevan enemmänkin, mutta eipä niitä vaatejuttuja silloin ollut tapana kuvata. Muistelen, että minullakin olisi joku vaalea trenssi joskus nuorena ollut, mutta aivan varma en ole. Sen muistan, että ystävälläni ainakin oli. Itselleni on mieluisena jäänyt mieleen sininen samettitrenssini, jonkalaisen mieluusti nytkin ottaisin käyttöön.

   Poista
 2. Mulla oli väriltään ja malliltaa aika samanlainen ja toinen vaalean ruskea. 80-luvulla, tykkäsin niistä ja olis ihan kivat vieläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sua mää just muistelinkin, että sulla ainakin oli joku tuontapainen:) Ennen oli takit oikeesti pitkiä, eikä vain sellaisia puolipitkiä, joita nykyisin pitkiksi nimitetään. Vähän vähemmänkin väljyyttä hihoissa olisi tuossa takissa kyllä riittänyt, mutta asiaa tutkittuani, en ole uskaltanut mihinkään kavennuksiinkaan ryhtyä. Ja kun laitoin ne olkatoppaukset muutamia päiviä sitten, niin ehdin ne jo poistaakin. Tuntui "omemmalta" ilman niitä:)

   Poista
  2. Iltaa, Metsäntyttö! Aikamoisen aarteen olet kirpparin ilmaislaatikosta löytänyt. Tuossa trenssissä on tyyliä. Itseltäni löytyy melko lailla samanlainen trenssi mitä Sinä noissa kuvissasi esittelet. Trenssini on "Made in Poland".

   Poista
  3. Hauskaa, että muidenkin vaatekaapeista löytyy samankaltaista:) Vähän on ollut opettelemista tuon käyttämiseen, varsinkin jos kylille lähtee, kun ei muiden päällä sellaisia näy... Mutta toisaalta, sen vähän mitä nyt muotikuvia viime aikoina olen nähnyt, näyttäisi joidenkin takkien helmat olevan aika pitkiäkin ja 80-lukua vaatteissa muutenkin.

   Poista
  4. Tervehdys vielä! Trenssi on sellainen vaatekappale, joka jostain kumman syystä tuo mieleeni 60-luvun ranskalaiset elokuvat, salapoliisit, sekä kohtalokkaat kaunottaret, jotka kauneutensa ja oveluutensa avulla luovivat miesten hallitsemassa maailmassa. Ei muuta kuin rohkeasti kylille ja trenssi päälle. Itse pidän trenssin kanssa lierihattua. Noissa 80-luvun vaatteissa on mielestäni tunnetta.

   Poista
  5. Totta, vanhoissa elokuvissa niitä näkee:) Ja 80-luvultakin muistan sarjassa "Ihmemies" MacGyver, että siinä oli vielä naisia hameissa, korkokengissä ja pitkä trenssi yllä.
   Laitoin muuten omasta trenssistäni vielä kesäisen kuvan tänne: https://vaatekuvasto.blogspot.fi/2018/02/trenssi.html

   Poista
  6. Pitääpä vielä kommentoida. Casablanca tulee heti mieleen, kun otit puheeksi vanhat elokuvat. Humphrey Bogart on aika tyylikäs tuossa elokuvassa, sillä hän on sonnustautunut pitkään trenssiin ja lierihattuun. Se on totta mitä sanoit noista naisten vaatetuksista tv-sarjassa Ihmemies MacGyver. Kävin katsomassa kesäiset kuvat. Ne olivat hyviä. Ai, niin! Safarityylinen pukeutuminen on ollut aina sydäntäni lähellä. Tähän on vaikuttanut lapsena luetut sarjakuvat(Tarzan), sekä Afrikkaan sijoittuvat elokuvat(Mogambo, Minun Afrikkani).

   Poista
  7. Joskus kauan sitten Bogartia jossain elokuvassa olen nähnyt, mutta en muista onko se ollut juuri tuo kuva. Safarityylistä olen itsekin tykännyt, jopa rippimekkoni kauan sitten oli sitä tyyliä. Nyt vain ei kaapista siltikään löydy mitään sellaista. Tarzania luin lapsena myös muutamia kirjoja ja löytyypä meiltä nytkin dvd:ltä muutama Tarzan ja joku kirjanakin.

   Poista