keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

80-luvun trenssi

Kun on nämä säätkin vähän viileän puoleiset, niin sopii tämä takkijuttu ihan hyvin tähän väliin. Kuvathan on otettu samalla kertaa kuin edellisen jutun farkkumekko.  Tämä trenssi päätyi mulle kirpparin ilmaislaatikosta. Se on kunnolla pitkä! Ja leveyttäkin hihoissa piisaa. Itseasiassa "vähän" liikaakin.

Olen tehnyt  takkiin  muutamia korjauksia, joita ei  vielä näitä kuvia ottettaessa ollut tehtynä. Eilen siis vyölenkkejä nostin ylemmäs, laitoin olkatoppaukset ja rispaantuneet vuorinsaumat korjasin. Kirppikseltä löysin taannoin tähän olkatoppaukset. Oli tässä alunperinkin olkatoppaukset olleet tai oikeastaan vieläkin "olivat"... eli vähän  vaahtomuovisia, ilman päälikangasta olevia "jämiä" oli  paikoillaan ja sitten juustojauheen näköisenä puruna hihansuihin valuneena.

Takin sisuksia tutkiessani minusta näytti siltä, että takkia on saatettu kaventaa helmasta joskus. Ainakin saumoja oli ommeltu ja helma vaikuttaa mielestäni kapeahkolta muuhun leveyteen nähden.
Takki on kokoa 38, eli pienempää kokoa olisi voinut minulle olla. Tykkään silti, sillä tämä on mukava vaikka viileänä kesäaamuna vetäistä ylle hameen kanssa. Tämä kun lämmittää pituutensa takia kinttujakin. Takki on "Made in Czechoslovakia",  joten vanha on, ja aikakausi varmastikin 80-lukua tai  aivan 90-luvun alkua.

Tälläisen takin kanssa sopisivat parhaiten korkokengät, mutta täällähän ei paljon korkokengillä voi hienostella. Jotain arkisempaa se on oltava.


4 kommenttia:

 1. Äidillä ja mulla oli molemmilla 70-luvulla sellaiset trenssit, molemmilla beessit. Mulla on jossain kuva,kun mulla on sen kanssa kapeapunttiset ruskeat farkut, jotka oli siinä vaiheessa mun ainoat farkut, joskus 70-luvun alussa. (Muuten oli vaan ns. suoria housuja eli kangashousuja ja hameita). Muistoja tuli taas mieleen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Se on kiva kun on kuvia entisestä vaatetuksesta olemassa. Toivoisin sellaisia kuvia olevan enemmänkin, mutta eipä niitä vaatejuttuja silloin ollut tapana kuvata. Muistelen, että minullakin olisi joku vaalea trenssi joskus nuorena ollut, mutta aivan varma en ole. Sen muistan, että ystävälläni ainakin oli. Itselleni on mieluisena jäänyt mieleen sininen samettitrenssini, jonkalaisen mieluusti nytkin ottaisin käyttöön.

   Poista
 2. Mulla oli väriltään ja malliltaa aika samanlainen ja toinen vaalean ruskea. 80-luvulla, tykkäsin niistä ja olis ihan kivat vieläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sua mää just muistelinkin, että sulla ainakin oli joku tuontapainen:) Ennen oli takit oikeesti pitkiä, eikä vain sellaisia puolipitkiä, joita nykyisin pitkiksi nimitetään. Vähän vähemmänkin väljyyttä hihoissa olisi tuossa takissa kyllä riittänyt, mutta asiaa tutkittuani, en ole uskaltanut mihinkään kavennuksiinkaan ryhtyä. Ja kun laitoin ne olkatoppaukset muutamia päiviä sitten, niin ehdin ne jo poistaakin. Tuntui "omemmalta" ilman niitä:)

   Poista