keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Tummaa sinistä ja beigeä - sekä supikkaat

Näissä olen viihtynyt viime päivinä. Kaikki asun osat sellaisia, että ovat vaatineet jonkin verran aikaa oppia käyttämään niitä.
Hame on pellavasekoitetta.  Kirppikseltä joskus hankittu. Tykkään tuosta helman helmillä koristetusta kirjonnasta. Se antaa hameelle vähän juhlavankin ilmeen, mutta kiva tätä on arkenakin käyttää. Kuumaan autoon tosin ei ole paras vaihtoehto, koska hameen vuorikangas on hiostava.
Jaloissa supikkaat, jotka aikoinani kirppikseltä feresiä varten ostin. Yhtään kertaa niitä ei kuitenkaan ole feresin kanssa käytetty. Nyt olen näillä kauppareissuillakin ollut ja kotiteilläkin kävellyt.

...
Laitan tähän vielä muutaman kuvan supikkaistani. Nauhathan näissä on ihan vääränlaiset, mutta en anna sen haitata:)Supikkaisssa on samantapainen kippurakärki kuin lapikkaissakin.

Supikkaani on valmistanut Töysän Kenkätehdas

Alla linkki josta näkee lisää supikkaita ynnä muita jalkineita:
   Töysän Kenkätehdas/Supikkaita


9 kommenttia:

 1. Kaunis on tuo koristelu tuossa hameen reunassa! Hyvin sopii hame yhteen tuon sinisen puseron kanssa. En muista olenko koskaan kuullutkaan supikkaista..ehkä joskus nimen kuullut...mutta muuta en tiedä...onko ne mokkaa vai kangasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kumpaakaan noista ne supikaat ole, vaan nahkaa. Nuo mun on Töysän kenkätehtaan tekemät. Juuri jokin aika sitten viimeinenkin merkkilappunen kengän sisäpohjasta irtosi. Ne supikaat on just feresin kanssa käytettävät jalkineet. En ole varma käytetäänkö kansallispukujenkin kanssa. Noissa on nyt se kiva, että vaikka niissä on nuo nauhat, niitä ei tartte aukoa, kun menee jalkaan sujauttamalla. Noissa ei ollut nauhoja ostaessani, joten nuo nauhat on vääränlaiset, mutta samapa tuo:)

   Poista
  2. Otin vielä tuonne muutaman supikaskuvan lisää nyt:) Ja sitten laitoin vielä linkin, mistä näkee valmistajan sivuilla olevia värikkäitäkin versioita.

   Poista
  3. Kiitos tiedosta! Selvisipä tuokin :) Mulla oli muuten lapsena talvisaappaat, joissa oli tuollainen kärki ja niissä taisi olla myös jotain poron (?) nahka-koristelua varressa .

   Poista
  4. Ja mulla oli joskus nuorena lapikkaat:) Nykyään aika harvoin niitä näkee, mutta joskus sentään.

   Poista
 2. Kaunis asu, sininen paita näyttää hyvätä päälläsi. Hame on kaunis ja helma todella hieno. Noi upeaa helmakoristelua en ennen ole nähnyt. Supikkaat ovan ihanan söpöt ja kun sinulla on vielä niin siro jalka, näyttävät ihan korulta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tulee itselle mieleen noista supikkaista tuohivirsut:) Kai se on tuo jalkineen muoto, joka sen tekee. Hameessa on se kiva puoli, että siihen on helppo yhdistää melkein mikä tahansa yläosa ja helman pituus on mukava moneen menoon.

   Poista
 3. Tosiaan muoto on sama kuin virsussa. Hienoa työnjälkeä niissä on. Kerrassaan upeat supikkaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ruvennut tykkäämään näistä ihan arkijalkineinakin:) Aika herkullisen värisiä näkyi olevan tarjolla tuolla valmistajan sivuilla, sinisiäkin.

   Poista