torstai 23. huhtikuuta 2015

Beige samettihame ja neuletakki

Tästä asusta hame ja neuletakki ovat minun tekemäni. Hameen tein jo monta vuotta sitten odotusajan hameeksi. Helman röyhelö on vinoon leikattu. Suora olisi tuntunut jotenkin  - liian suoralta. Hapsutus reunassa oli myös sitä ekstraa. Ostin tuon kapeavakoisen, joustavan sametin kirpparilta, jota ei enää ole. Odotusajan jälkeen muunsin hameen normaalikäyttöön sopivaksi tekemällä eteen ja taakse parit muotolaskokset. Samalla poistin vyötäröllä olleen nyörin, joka oli ihan  ruskea kengännauha... Odotusajan vyötärön muutokset  hoituivat helposti sillä nauhalla:)


Neuletakin langat löysin noin pari vuotta sitten myös kirpparilta. Lanka oli Flax. Varmaan jotain ikivanhaa se. Niitä oli niinkin paljon, että sain väsättyä niistä tuon neuletakin. Se on ihan vain suorista kappaleista tehty, jokainen osa siitä.   Etukappaleitten reunoissa on palmikkoa. Tein tähän solmittavan vyönkin, mutta usein käytän tätä näin, eli vain suurella hakaneulalla kiinni. Tätä neuletakkia voi käyttää kumminpäin tahansa, nurja tai oikea puoli päällä. Yleensä pidän tätä nurjaa puolta päällä. Oikea puoli on tehty niin, että saumat ovat reilusti näkyvisssä.


Kengätkin on kirpparilta... äh, kuinkas muuten. Ne on kummallisen malliset. Ovat minulle isot ja pienet samalla aikaa. Pituutta on liikaakin ja leveys on turhan kapea. Kenkiä en voi käyttää hameen kanssa muuten kuin kuvausrekvisiittana, juuri sen tähden, että kantapäästä näkyy, että ovat isot. Silti ne pysyvät hyvin jalassa ja niitä voi kyllä farkkujen kanssa käyttää. Kenkien merkki on Star Shoes. Jotain tekonahkaa lienevät ja korko on puisen näköinen ja tuntuinen. Mietin, että voisikohan siinä olla joku viilutus päällä. Kenkien aikakausi on tuntematon minulle. Kai jotain retroa ovat, luulen.


Ja pusero on ihan äskettäin hankittu, kirpparilta, kuinkas muuten. Olisinkin voinut tuonne alkuun laittaa, että asun kaikki oleelliset osat ovat kirppiskamaa... Pusero siis on eläväpintaista trikoota, josta en yleensä tykkää. Tämä nyt oli muuten tarpeeksi kiva, värinsä puolesta helposti yhdisteltävän tuntuinen. Röyhelöt eivät yleensä myöskään ole juttuni,  varsinkaan puseroissa kasvojen lähellä, mutta tämä käy kuitenkin ja tekeehän se puserosta astetta peruspaitaa kivemman. Hihat siinä ovat vajaamittaiset. Ne ovat mielestäni aika käytännölliset kun ei tarvitse hihoja kääriä.  Helmet on olleet blogissa ennenkin, jos ei tässä, niin toisessa sitten.
Tässä neuletakki vyöllisenä versiona.

Ovat ne lumetkin jo täältä pääosin sulaneet. Vain varjoisemmissa paikoissa ja aukeilla, joihin sitä enemmän satoikin, sitä vielä jonkin verran on. Mutta näyttäähän tuota taas, tätä kirjoittaessa,  tulevan... No, onneksi se sulaa samantien.  Kuvaajana tällä kertaa vanhin neitokainen.

8 kommenttia:

 1. On se kiva kun muutkin viihtyy kirppari-vaatteissa, eikä vain minä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu ettei sitä oikein osaa kaupasta enää mitään ostaakaan, täydellä hinnalla ainakaan:)

   Poista
 2. Kaunista jälleen, tuo helman vino röyhelö on hyvä keksintö, tekee hameesta raikkaan ja nuorekkaan. Hyvältä näyttävät kengätkin, mulla on niin massanhukkuva koko koivessa, etten löydä kirpparilta kokoani. Kaikki ihanat aina montanumeroa liian pienet tai sitten jotain tosi isoja. Uusi lumi on vanhan surma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En pysty enää muistaman, että keksinkö itse tuon vinon vain olinko nähnyt jossain. Onneksi sentään jostain joskus löytyy sopivia kenkiä. Käytiin nimittäin tyttären kanssa jokin päivä sitten sovittelemassa uusia kenkiä Citymarketissa ja ne 36 numeroisetkin oli isoja. Joskus sen kokoiset taas onkin pieniä. On se niin mallista yms. kiinni.

   Poista
 3. Hyvä kokonaisuus, jossa tuo taiteellinen liehukkeisuus toistuu läpi asun. Myös värit ovat niin tasapainoiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on jotenkin sellainen, että tässä helposti viihtyy:)

   Poista
 4. Nuo kengät ovat kaikesta huolimatta aika herkut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäisin varmaan käyttääkin niitä, jos se koko olisi sopivampi:) Näissä olisi sekin hyvä puoli, että sopisivat niin hameen kuin housujenkin kanssa.

   Poista