lauantai 11. huhtikuuta 2015

Siniset vintagekengät

Nämä siniset korkokengät olivat  Joensuussa Mammuttitorin peränurkassa ällistyttävään hintaan 0,50 e! Kokeilin niitä siellä ja totesin ne heti liian isoiksi. Koko oli 4. Aina kannattaa yrittää kuitenkin... No, eivät ne kokeilemalla sen sopivammiksi muuttuneet ja jätinkin ne sinne. Silloinen kirppiskierroksemme jatkui muualle, mutta ajatukseni jäivät noihin kenkiin. Päätin kuitenkin hakea ne sieltä. Vaikkapa vain ihaillakseni niitä jonkin aikaa kotosalla. Luulisin kenkien olevan vintagea. Olisi kiva jos joku valistaisi minua tässä. Näitten muoto toi mieleeni vanhat kengät ja näissä on ulkopohja nahkaa. Minusta korkolappukin näytti olevan nahkainen. Sitten nuo kengän vuorit ovat sennäköiset, kuin olisivat menneitten vuosikymmenten työtä ja materiaalia. Mitään merkkiä ei kengissä ole.


Nämä olisin todella halunnut käyttööni, ovat sitten vintagea tai ei.  Näissä on kaikki muu kohdallaan, paitsi se koko... Eivät olisi liian juhlalliset arkiseenkaan käyttöön ja tummansininen väri olisi arkivaatetukseeni hyvin sopiva.
Kotona sitten yritin näitä epätoivoisesti saada jotenkin sopiviksi käyttöön. Eivät auttaneet minkäänlaiset pohjalliset - edes paksut villaiset. Villasukka menee näihin ihan helposti, ja se näyttäisi hauskaltakin, mutta  silti vain kantapää lipsuu... Päätin sitten ottaa näistä ainakin sen ilon irti, että ovat ainakin jossain kuvassa jalassani ja blogijutun aiheena.


Tämä puseroni on kirpparilta kotoisin. Siinä oli kaula-aukko niin suuri, että siihen pujotin kuminauhan. Nyt on sopiva. Hameen on joskus isäntä ostanut Ellokselta minulle. Villasukat ovat tätini tekemät. Näitä olen käyttänyt joskus kesälläkin. Kuvausapuna oli tällä kertaa nuorimmat neitokaiset. Kuvia yksityiskohdista otin itse.

Osallistun tällä jutulla jälleen Share in style pukeutumishaasteeseen blogissa Sewingadicta. Siihen osallistujat näet tästä linkistä (klikkaa tästä).

8 kommenttia:

 1. Kaunismuotoiset kengät. On se sääli ettei se koko natsaa. Näin käy aina mullekin, kun jalka on 36...Mutta hinta on kyllä niin pieni, että kannatti ostaa vaikka sitten vain koristeeksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisin jättänyt ne ostamatta, olisin varmasti harmitellut myöhemmin. Ei ole ihan helppo löytää sopivia kenkiä tällä jalan koolla. Kaupoissa koot alkaa usein koosta 37. Ja eihän ihan tuommoisia kaunokaisia taitaisi kaupasta muutenkaan löytää.

   Poista
 2. Upeat kengät! Harmi etteivät ole käyttökelpoiset. Koron malli viittaisi 30-40 -luvulle, ei varmaan ole näin, en tiedä. Ja tuskinpa sota-aikaista materiaalipulan tuotantoa. Hyvä idea käyttää niitä kuvauksissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta! En nyt ainakaan ihan hakoteillä sitten ollut, kun arvelin menneitten vuosikymmenten kengiksi. Iloa niistä piti saada ja kun ei jalassa, niin kuvissa sitten:)

   Poista
 3. Voi että ovat kauniit kengät! Ja minä veikkaan, että 1950-luvun alkupuolelta ovat.

  VastaaPoista
 4. Kiitän arvioinnistasi! Halusin saada sinun mielipiteesi, koska sulla on kokemusta tämmöisistä:) Tykkään itsekin kovasti näistä ja on harmi kun eivät ole sopivat. Metsäntyttö

  VastaaPoista
 5. Minä veikkaisin samaa kuin Elina eli sitä 50-luvun alkupuolta. Merkki on todennäköisesti kulunut tuosta sisäpohjasta pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa olla tosiaan kulunutkin merkki pois. Minkäännäköistä jälkeäkään ei näy. Vuorissa kengän sivulla on vain kokonro 4 ja kolminumeroinen luku, joku sarjanro kaiketi ja sitten sen jälkeen vielä nro 1. Ehkäpä nämä tosiaan ovat 50-lukulaiset, kun te kaksi vintagekonkaria olette sitä mieltä:)

   Poista