keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Kukkamekko

Tämä mekko oli minulla päällä, kun taannoin käytiin Bunkkerimuseossa. Siitä käynnistä voi lukea täältä: Bunkkerimuseossa. Vaikka  oli kylmänpuoleinen sää, halusin kuitenkin laitttaa farkkujen sijasta mekon. Ja niinpä laitoin mekon päälle peräti kaksi neuletakkia:) Onhan minulla vaalea polvipituinen takkikin, mutta se ei vain tuntunut yhtä kivalta nyt. Jaloissa kävelyyn hyvin sopivat nahkaläpyskät. Ja kamalan paksut "nailonit". Ostin nämä joskus viime vuonna jostain alesta, enkä sitten talvella ottanutkaan niitä käyttöön. Heinäkuu se onkin sitten tosi sopiva tämmöisten käyttöönottoon... Valkoisen laukun sain joskus äidiltä ja se on minun kesälaukkuni.


Mekon päällä oli pidempi neuletakki, jota olen käyttänyt enemmänkin talvella. Sen alla sitten lyhyt oranssi neuletakki. Molemmat olleet blogeissani ennenkin. Itse mekko on joskus Halensilta muistaakseni tilattu. Se on liukasta, valuvaa polyesteriä. Yleensä suosin mieluummin puuvillamekkoja, mutta tästä tykkään - varsinkin tekemäni muutoksen jälkeen. Siinä oli nimittäin alkuun turhan suuri kaula-aukko. Mietin ns. pääni puhki kuinka sen pienentäisin. Ei tuntunut olevan sopivaa kangastakaan siihen. Kun sitten muutin erään puseron boleroksi, juuri tämän mekon kanssa käytettäväksi muuten, niin siitä sain sopivan värisen kaitaleen ommeltavaksi mekon kaula-aukkoon. Siihen sitten vielä kuminauhan pujotttelin, niin johan alkoi olla sopiva.


Yllä olevassa kuvassa kaularisti, jonka olen saanut nuorena äidiltäni. Hän puolestaan oli saanut sen nuorena tädiltään, joten tuo hopearisti on jo melkoisen vanha. Aika vähän sitä on tullut käytettyä. Nuorena sen ketjukin oli mielestäni liian pitkä, enkä muutenkaan oikein osannut sitä käyttää. Nyt se on silloin tällöin käytössä. Vähän niinkuin merkkinä siitäkin "kenen joukoissa seisot".

Nyt tämä mekko on oikeastaan yksi luottohameeni. On aina sileänä, koska ei rypisty lainkaan. Mutta on tätä pidetty ennenkin. Alla pari kuvaa kolmen vuoden takaa Savonlinnan torilta ja laivarannasta.

2 kommenttia:

  1. Kaunis mekko ja käytännöllinen kun ei rypisty juuri sellaisia vsatteita kaipaisin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tosiaan ole mukavaa huomata, että just se mekko, jonka haluaisi päälle, onkin silitettävä ensin. Minä silittelen niitä sitten useamman yleensä samalla vaivalla, kun tulee otetuksi lauta ja rauta esiin.

      Poista