lauantai 22. elokuuta 2015

Vanha kesämekko

No pääsihän tämäkin päälle tänä kesänä... Olin nimittäin jo vienyt tämän ja muutamia muita kesäisimpiä vaatteita varastoon, koska päättelin, ettei niitä tarvita. Kun ei oltu tarvittu tähänkään asti. Viime viikollahan oli kovinkin syksyisen tuntuista. Vähän kyllä niitä kesäisimpiä varastoon kiikuttaessani mietin, että haetaankohan niitä sieltä kohta... ja niinhän siinä kävikin.


Tänä mekko on tilattu joskus Halensilta. Mekossa on yläosassa rimpsu ja takaosa laskee melkoisen alas. Mekon helma on salsatyylinen, kolmekerroksinen. Alin osa on haalistunut enemmän kuin ylemmät kerrokset. Mekon materiaali on ohutta puuvillaa.


Bolero, tai hihatin tai mikä se nyt lieneekään, löytyi joskus kevättalvella jostain kirpparilta ja hintaa oli jokunen kymmensenttinen. Jo silloin ajattelin tämän nähdessäni, että juuri tämän mekon kanssa se olisi juuri sopiva, ihan värinsäkin puolesta, ja muutenkin. Ja oikeassa olinkin.Bolero on Vilan ja sen materiaalilappu on leikattu pois, mutta se on samantapaista tunnultaan kuin eräs harmaa neuletakkini (katso tästä), eli hieman karkean tuntuista. Ei kuitenkaan niin paljon, että se haittaisi mitenkään.


Rannekorun virkaa tekevä lankaviritys sai alkunsa  tänä aamuna. Yksi neitokainen oli tehnyt niitä aamulla ajankulukseen useampiakin ja kysyi minulta, ostanko sellaisen. Niissä ei kuitenkaan ollut ihan minulle sopivaa ja tein tilauksen sopivasta väristä ja koosta.

Etsimme langat, jotka sopivat mekon väreihin ja sanoin haluavani sellaisen, jonka saa kahdesti ranteen ympärille. Neito viritteli langat meidän sängyn tolpasta keittiön puolelle asti ja alkoi kiertää. Minä sitten kohta irrottelin langat tolpasta ja rupesin kiertämään toisesta päästä. Kun kierrettä oli tarpeeksi, taitettiin tekele puolta lyhyemmäksi ja taas kierrettiin ja sitten vielä kerran samat jutut. Tekeleestä tuli niin pitkä, että siitä sai kaksikin rannekorua ja se meni ranteeseen kolminkertaisesti. Tämä on siis pituudeltaan n. 60 cm ja alunperin lankojen pituus (siis kolme lankaa; ruskea, lila ja sininen) oli n. 5 metriä kukin! Eli ihan pikkupätkistä se ei synny. Mutta nytpä on väreihin sopiva kevyt koru.


2 kommenttia:

  1. Kaunis asu ja helteellä juuri sopiva. Illan ja aamun viileyteen sopii bolero hyvin lisäksi. Koru on kaunis ja ihan oman korusepän tekemä, joka nostaa yksilöllisin tilauskorun arvoa entisestään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä tosiaan on näihin säihin juuri sopiva. Eilen sitten tehtiin muuten samoista langoista vielä kaulaankin koru... Siihen tarvittiin lankaa semmoiset 10 m "pätkät"! Se oli pakko kiertää ulkona, mutta siitä tuli kyllä aika hauska kanssa ja se on huomattavasti rannekorua paksumpi. Samalla tavalla tehtiin, mutta kun oli pidemmät langat ja useammin puolitettiin niin siitähän se tuli.

      Poista