lauantai 22. lokakuuta 2016

Pusero Nina


Solmukauluksinen Nina-merkkinen pusero on löydetty samasta  ilmaislaatikosta jo aiemmin, kuin taannoin löydetty takki. Puseron  huiviosassa oli reikiä, jotka olivat tulleet ehkä jostain korusta. Muuta vikaa puserossa ei ollutkaan. Pusero makasi pitkään kaapissani, kun pähkäilin kuinka sen korjaan. Lopulta pätkäisin vain risan kohdan pois. Huiviosat olivat jo alunperinkin eripituiset, mutta nyt pituuserot vaihtuivat  vain toisinpäin.


Puseron materiaali on raitapintaista, hieman kiiltävää polyesteriä.



Eihän tuota huiviosaa tietysti noin kuuluisi solmia ja kaulusta en napittanutkaan ylös asti. 
Mutta näin minä tätä käyttäisin, jos tämä kaappiini pidemmäksi aikaa jää.



Selässä on rypytykset antamassa tilaa, jota mallissa kyllä muutenkin on. Kokohan tässä on D38 eli väljempi on mitoituskin. Silti olin yllättynyt, ettei tämä ollut vieläkin isomman tuntuinen minulle. Allaolevassa kuvassa pusero näyttää olevan  vieläpä vähän vinksallaan ylläni... 


























Siitä samasta ilmaislaatikosta, kuin tämä puserokin, ja josta viimeksi otin sen 6o-lukulaiseksi ajattelemani takin, löysin samalla kertaa  myös trenssin, jonka oletan 80-lukulaiseksi, sekä hameita. Tämän jutun hame on kuitenkin sama, kuin mainitussa  takkijutussakin, eli omatekoinen. Kuvatkin otettiin samalla kertaa.

10 kommenttia:

 1. Mulla on kerran ollut musta vähän saman mallinen pusero, taisi olla juuri 8o-luvulla, se oli jotain keinomateriaalia, nailonin /silkin tyyppistä. Ostin sen kirpparilta työpaikan pikkujouluihin :) Kirppikset olivat silloin tulleet ja niitähän piti heti käyttää hyödyksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on kirppikset olleet "mukana" jo kauan:) Joskus 70-luvulla niitä ei tietysti tainnut Porissa juuri muita olla kuin Pelastusarmeijan ja sitten 80-luvulla tuli Lka (eli nyk. Fida).

   Poista
 2. Kaunis pusero. Mulla oli 80-luvulla muutama tämän tapainen polan tekemiä. Oi niitä aikoja.😊 Hame on kaunis myös ja niin ihana väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 80-luvulla tuommoiset leveät hihat oli suosittuja:) Tavallaan olisi kiva nytkin jotain tuommoisia joskus käyttää, mutta se on hankalaa käytännössä. Nostele nyt tuommoisia hihoja ylöspäin jotain tehdessäsi...

   Poista
 3. Usein yksinkertaiset korjaukset toimii parhaiten. Tässä puserossa on menneen ajan tunnelmaa, eikä materiaalissa ole säästelty, näyttävät hihat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin ihmettelen näin jälkikäteen, että miksi ylipäätäään ajattelinkaan mitään muuta korjausta, kuin sitä jonka tein... Kai se ´vain tuntui jotenkin hurjalta leikata melko iso pala pois siitä.

   Poista
 4. Oi ihana pusero! Todella kaunis malli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään siitä itsekin, mutta aika vähän minulla on käyttöä tuollaiselle. Kotihommissa joutuu jatkuvasti hihoja nostelemaan. Se on semmmoinen sunnuntaivaate; semmoisille päiville kun ei tarvitse oikein mitään tehdä:)

   Poista
 5. Hyvin naisellisen oloinen pusero. Minullakin on ollut tuon tapainen pusero 90-luvun alkupuolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tavallaan ihan kivakin, mutta kun en ole oikein tottunut noihin hihoihin. On jo vuosikausia ollut enimmäkseen joku t-paita yllä, niin tuollaiset hihat, joita ei saa äkkiä nostettua, tuntuu hankalalta. Mutta on niitä aina välissä niitäkin päiviä, jolloin sen mieluusti päälleen laittaa:)

   Poista