maanantai 14. marraskuuta 2016

Ensimmäinen hameeni

Tämä oli minulle sopiva yli 50 vuotta sitten... Eka hameeni kuulemma:) Materiaali on jotain keinokuitua ja kankaan pinta sellainen nukkamainen; nurjalta puolelta sileä. Väri on persikkainen ja paikoin jo haalistunut; varsinkin kauluksesta. Lieneeköhän nurjalla puolella se lähinnä alkuperäistä oleva väri. Nuo hieman pampulamaiset koristenauhat ovat minusta kivat.

Mekossa on joku pieni lappunen sivusaumassa, josta ei oikein kunnolla saa selvää. Ensin olin lukevinani, että siinähän on tietysti nailon, mutta ei se ehkä niin olekaan. Siinä saattaakin lukea Tylon?   Lapun toisella puolella on pyörylä, jonka tulkitsin nollaksi. Kokomerkinnäksi arvelen.


Kuvausta varten otin tämän ison nuken yltä... jolle nuorimmat olivat tämän taannoin pukeneet. He olivat kylläkin laittaneet sen sille väärinpäin, eli napit olivat tulleet eteen, vaikka taaksehan ne kuuluvat. Nykylapsista tuntuukin varmaan aika oudolle vaatteet, joissa olisi napitus takana.


Tästä voit katsoa sellaisen kuvan, jossa hame on minun ylläni: Äidin ja isän sylissä

6 kommenttia:

 1. Hienoa, että mekko on vielä tallessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on:) Aika vähän minulta lapsuusajan vaatteita tallessa on. Muutama sentään.

   Poista
 2. Olisikohan tuon mekon materiaali nylonvelour, mulla ainakin oli sitä materiaalia oleva vaaleansininen mekko lapsena, se oli sellaista vähän samettimaista päältä päin ja nurjalta ihan sileää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että olet juuri oikeassa tuon materiaalin suhteen. Sellaista se varmaankin on:)

   Poista
 3. Onpa ihana mekko. Lähikuvasta näkee sen pinnan nukkaisuudenkin. Kiva kun sinulla on se vielä olemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Muutama vaate on vauva-ajaltani tallessa. Ei tosiaan montaa ole.

   Poista