maanantai 28. marraskuuta 2016

Uusin hamoseni 80-luvun värein

Tämä valmistui lauantaina. Kaikki muut tarvikkeet oli kotona valmiina,  mutta tuo yksivärinen rimpsu on trikoota ja sen kangaspalan ostin perjantaina Löytöpuodista. Eipä ollut kangaspalaa hinnalla pilattu, kun maksoi vain 0,50 e ja sitä jäi hameprojektin jälkeenkin vielä niin paljon, että siitä saa vaikka paidan tehtyä.Tekotarvikkeina oli vanhojen farkkujen yläosa, sinistä trikoota, raitakangasta ja brodyyrinauhaa.


Tässä suunnittelin millainen hame näistä värkeistä voisi tulla...


Pituusmitta-apuna  kauan sitten tekemäni samettihame. Farkut oli leikattu vähän mitenkuten, mutta en toisaalta halunnutkaan aivan suoraa saumaa tuonne ylös. Sen vuoksi olikin vanha hame kätevänä apuna, kun noita rimpsukankaita siihen asettelin.  Ja olivathan lattian ruudutkin tuossa kätevät...


Alimmaksi laitoin raitakangasta, sen päälle tuli trikoo. Ja tässä vaiheessa tekele näyttikin siltä, että tuleekohan siitä mitään kelvollista...


Eikä kovin lupaavalta näyttänyt vielä tässäkään vaiheessa, kun oli ylinkin rimpsu jo paikallaaan. Se kun oli kovin levällään alimpiin nähden.


No, tässä onkin valmis tekele. Trikookerrosta saksin lyhyemmäksi kuten olin kaavaillutkin. Ja tuonne yläsauman päälle ompelin sen brodyyrinauhan. Toivoin sen vähän lieventävän rimpsun lennokkuutta, mutta se taitaa asettua ajan kanssa. Trikoon reunaa vähän venyttelin, että sekin nätimmin rullautuisi.Hameen pituus on tosiaankin samaa kuin pituusmittana olleessa samettihameessa. Tuntuuhan tuollainen "rimpsukehame" vähän lapselliselta... tämän ikäisellä, mutta tykkään silti.   Ihan kotihameeksihan tuo on tarkoitettu. Mulla on jokunen 80-luvun käsityölehti ja niissä oli muutama ompeluohje, joissa oli vaaleansinistä raitaa, rimpsua ja brodyyriä. Joten vaikutteita vanhoista vuosikymmenistä tässä siten on. Toteutus tosin oli aivan omasta päästä:)

6 kommenttia:

 1. Hieno hame tuli! Minullakin oli tyon tyyppisiä röyhelöhamosia 80-luvulla, mutta on näitä tullut muutama sen jälkeenkin tuunattua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöisiä on ihan hauska tehdä, kun saa itse suunnitella ja voi yleensä muuttaakin suunnitelmaa tehdessä jos siltä tuntuu:)

   Poista
 2. Mulla on iso kasa rikkinäisiä farkkuja materiaalina, on sekä omia että miehen ja tyttöjen, olen joskus ajatellut, että voisi koettaa saada hameen niistä aikaiseksi....vaan en ole saanut vielä ... aikaiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa se sullekin vielä iskee se inspis siihen hommaan:)

   Poista
 3. Hieno. Tosiaan 80-luvulla niitä ripsuja ja olkatoppauksia oli. 😊 Ihailen luovuuttasi,mulla jää vanhat farkut hyödyntämättä. Lapset ovat tehneet farkuistaan shortseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin joskus oikein vartavasten laitoin kaikki farkunpuntit sun muut talteen projekteja varten. Sitten niitä kauan säilöin ja kovin vähän niistä silloin tuli tehtyä mitään. Nyt oli ihan tarvis saada uutta hametta, kun monet entiset on vähän turhan kireiksi käyneet kilojen myötä. Onneksi oli tytär muutamat farkut hylännyt käytöstä:)

   Poista