torstai 5. tammikuuta 2017

Yhdistelmämekko

Tämä juttu on ollut tässä kunnossa jo joulukuun puolivälistä. Minun piti ottaa tähän kunnon asukuvat ulkona, (laittaa pinkit mokkahanskat ja jotkut kivat jalkineet tämän kanssa) mutta ne nyt jäi. Milloin oli liian harmaata, milloin  muuten huono sää, joskus ei huvittanut ja  nyt olenkin sairaaana, joten menköön nyt näin sitten... Tämän ekan kuvan otti silloin aikanaan keskimmäinen neitokainen.

En ole koskaan ollut kovin innostunut  sellaisista yhdistelmävaatteista. Tarkoitan sitä, kun on ommeltu yhteen ikäänkuin kaksi vaatetta... Mielestäni ne ovat olleet outo näkemys kätevyydestä; pesuissakin ehkä ongelmallisia. No, nyt sitten kumminkin itse tein sellaisen.
Halusin ommeltavaa ja tarvitsin mukavaa kotivaatetta. Monet hameistani ovat nyt poissa pelistä sen takia, että ovat liian kireitä.  Löysin kylppärin kaapista yhden lasten puseron (lasten pusero todellakin, koko 128!),  joka on ollut siellä todella kauan odottamassa jotain. Sitten minulla oli tallessa väljämallinen tunika, jonka olin joskus kirpparilta ostanut ja aikonut kai johonkin yöpaidan helmaksi. Sitä yöpaitaa ei ole vielä näkynyt... joten se päätyi mekon helmaan. Lisäksi mustaa pitsiä, josta en muista mistä olen ostanut.
Leikkasin tunikasta  olkainosan irti ja ompelin tunikan helman  puseron helmaan. Ylijääneistä olkainosista ompelin enimmät puseron kaulukseen. Pitsi piti ommella puseron helmaan peittämään tekemääni rumaa ommelta. No, ei tämä muuta sitten vaatinutkaan.

Onhan tämä vähän hassukin, taskutkin melkein polvissa... mutta mukavuutta ei ainakaan puutu ja pitsi antaa vähän silmänruokaakin tälle ihan arkitouhuihin aiotulle.


Kävisiköhän tämä  vähän niinkuin vastauksen tapaiseksi haasteeseen, jonka Vaateviidakon Pirjo minulle taannoin laittoi:) Kiitos Pirjo!  Minun kuuluisi laittaa haastetta eteenpäin, mutta en nyt osaa pähkäillä, kenelle laittaisin, joten tämä saa nyt olla näin.

Käsineet asustaa Geisharasiassa.
---

On tämä mekko jo jonkun kerran ollut käytössä, mutta koska nuo hihat on vajaamittaiset, niin on kumminkin sellainen lämpimämmän ajan asu. Ja sitä paitsi, olen todennut, että minun arjessani kätevämpää on käyttää puolihametta ja puseroa. Kun välillä joutuu lähtemään uloskin, niin vaatteidenvaihto on helpompaa niin.

6 kommenttia:

 1. Hieno idea ja kaunis asu. Oletpa sinä pieni kun 128 cm mahtuu päälle. Nuo sormikkaat on kyllä piste i:n päälle. Hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa se on niin päin, että tuo pusero oli kokoonsa nähden valtavan suuri. Varmaan siltä ajalta kun lastenkin vaatteet oli sellaisia ylisuuria. Sormikkaat on kyllä kauniit, mutta ei mulla ole niille ollut muuta käyttöä kuin juuri tämmöisten juttujen lisukkeena:)

   Poista
 2. Hyvän näköinenhän siitä tuli, kivasti sopii yhteen tuo vaaleanpunainen ja musta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän fiininpi pyykkikorin pöyhijän asu:)

   Poista
 3. Aivan ihana yhdistelmävaate! Monet ovat nyt kipeinä, pikaista paranemista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Toivotaan, että tauti talttuu. Tosiaan kuulee vähän sieltä ja täältä, etta sairaana ollaan.

   Poista