keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Talvenvalkoista - lasten puserosta neulehameen pariksi


Samaisesta kylppärin kaapin pussista, jossa taannoin löytyi lasten pusero mekon yläosaksi, löytyi myös tämä villainen lasten neulepusero.


Jostain oli aikoinaan meille tullut, enkä ollut raskinut poiskaan heittää, vaikka ei ikinä ollut meillä käytössä ollut. Syykin siihen oli, sillä puseron kaula-aukon ja hihansuiden resorit olivat kutistuneet kireiksi. Ja malli oli kumminkin muuten puserossa hyvin leveä. Olin joskus ajatellut, että jos joksikin tyyynynpäälliseksi vaikka sen tekisin, mutta eipä ollut tullut tehtyä. Nyt sitten jostain sain idean, että leikkaan kiristävät resorit pois kauluksesta ja hihansuista ja kokeilen ainakin päälleni. Ja näytti sopivankin hyvin.
Virkkasin leikattuihin reunoihin ihan yksinkertaiset kerrokset ja siinä se oli -  sopiva neulehameen pariksi. Samantapaisia nyppykoristeitakin kummassakin. Ja värikin neuleissa aivan sama. Pusero tosin on paljon ohuempaa lankaa. Neulehame on minun muutama vuosi sitten tekemäni ja kuvittelen, että se olisi ollut blogissa ennenkin, vaikka en kyllä onnistunut sitä löytämään täältä enkä toisesta blogistanikaan... Enkö sitten katsonut tarpeeksi tarkasti vai eikö sitä tosiaankaan ole ollut, miten lie, mutta  nyt ainakin on.Hameesta on tullut viime aikoina yksi suosikkini, vaikka silloin aikanaan kun se valmistui, pidin sitä vähän epäonnistuneena...

10 kommenttia:

 1. Tosi nätti pusero ja sopii värinsä puolesta käytettäväksi vaikka minkä kanssa. Taitava ja kekseliäs olet =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) En käsitä, miksi en ollut aiemmin tullut ajatelleeksi tätä hommaa. Mutta kai se oli niin, että se tuli mieleen, kun sattui olemaan sopiva hamekin näkyvillä:)

   Poista
 2. Hyvin sopivat yhteen! Ihan kuin olisivat pari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se minuakin yllätti, että ne oli niin yhteensopivat:) Jos väri olisi ollut hiukankin eri, niin se olisi kyllä häirinnyt minua.

   Poista
 3. No nythän asu on aivan täydellinen! Joskus tuunattavia juttuja kannattaa hauduttaa kaapissaan, kunnes "lamppu syttyy" ja sitten vaan tuunaamaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä tuota kauan haudutinkin kaapissa:) En vain osannut villaista neuletta poiskaan pistää. Jos se olisi ollut jotain tekokuitua, niin tuskin olisi kaapissa niin pitkään säilynyt.

   Poista
 4. Kaunis asu ja näyttävät kuin pareiksi tehdyiltä. Sopii hyvin sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättyin miten sopivat niin yhteen, kun puseron lankakin on jotain paljon ohuempaa. Mutta kun väri on sama, niin se tekee jo paljon ja tässähän oli tietty koristelussakin samaa:)

   Poista
 5. Kiva asu! Sopivat oikein hyvin yhteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi löysin tuon puseron sieltä kylppärin laatikosta nyt, enkä vasta kesällä:)

   Poista