lauantai 14. tammikuuta 2017

Punainen "parempi leninki"

Tätä punaista  mekkoa kaavailin jouluna päälleni, vaan eipä se käynyt päinsä. Oli nimittäin rouva tukevoitunut, sitten viime käyttökerran... Milloin se viime käyttökerta olikaan, en ihan varmasti muista, mutta ainakin muutama vuosi sitten tyttären vanhojentansseja katsoessa, minulla oli tämä yllä.


 Enhän minä noita nauhoja nätisti osannut solmia...Kaulus takaa. Mekossa takana pitkä vetoketju.

Mekon merkki Vestio.Otin parit mustavalkoiset versiot sillä ajatuksella, jos yksityiskohdat paremin erottuisivat. Niin kehnoa oli taas kaikenkaikkiaan kuvien ottaminen sisällä. Valaistus ei ole hyvä ja kaikenlaista roinaa pyrkii aina kuviin mukaaan.
Ostin tämän aikanaan Löytöpuodista. Tuskin kovin paljon pieleen menee, kun arvelen sen olleen minulla viitisen vuotta. Se on joustamatonta kangasta, jotain polyesteriä varmaankin. On melkoisen hiostava, joten täytyy tietää, millaisella kelillä mekon ylleen vetäisee. Koko on  36 ja on itseasiassa yllättävää, että sain tämän nyt edes kuvausta varten päälleni ihan vetoketju suljettuna, koska monet puolihameenikin ovat nyt kokoa 40. Käyttää en tätä kyllä voi. Olenkin roikuttanut tätä henkarissa näkyvillä vähän siinä tarkoituksessa, josko nyt hankkiutuisin siitä eroon. Saa nähdä miten lopulta toimin.


Mekko olisi sellainen "parempi leninki", eli hyvin harvoin käytettävä. Taakse solmittavat nauhat tekevät siitä hieman juhlavan. Mitä toiset arvelette, mitä aikakautta tämä on? Voisiko olla 70-lukua, kun kauluksen malli on tuollainen?

6 kommenttia:

 1. Kyllä minä ainakin ajattelen, että voisi hyvin olla 70-lukulainen. Voi mahdoton, 36 numeron ja vielä kuitenkin sopi sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän minuakin ällistytti, että sen vetoketjun kumminkin sai kiinni, kun vaatekoko noin muuten pitää olla isompi. Silloin jouluna en uskaltanut yrittää sitä edes kunnolla kiinni, kun oli vielä alla joku pusero silloin. Kenties tämä on himpan verran reilummin mitoitettu, koska yleensähän tuommoiset 70-lukulaiset, joiksi me tätä nyt arvellaan, on minusta pienempiä kuin kuin nykyvaatteet.

   Poista
 2. Kaulus tosiaan muistuttaa 70-lukua. Rusetti ja hihojenrypytykset olkapäällä ja hihansuussa taas 80-lukua, mutta ne olkatoppaukset joita 80-luvun lopulla oli melkein alusvaatteissakin puuttuu. Kaunis on ja voisi 38 kokoisena olla passeli sinulle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, 38 saattaisi olla nyt sopiva. Voi olla etten raski tätä pois sittenkäään vielä laittaa, ainahan voi toivoa, että taas vähän kaventuisikin. Hyvät huomiot sulla tuosta aikakaudesta, itse en niin noita aikakausien yksityiskohtia muistakaan, mutta käsityölehdistä tuota 70-lukua olen viime aikoina nähnyt. Noitten sun huomiotten johdosta voisi päätellä, että siitä vuosikymmenten vaihteesta voisi olla vaikka.

   Poista
 3. Onpa upea mekko. Ei sinun tarvitse kuin hiukan pienentää mekkoa niin se on hyvä taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)Niin, tai siis niiinpäin, että pikkuisen saisin itse pienentyä. Siinä on ylimääräistä ryppyä, koska se on liian kireä toisinpaikoin. Mekko olisi kyllä minulle mieluinen.

   Poista