keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Vihreä huivi ja hame

Tämä on nyt sellainen jutuntekele, joka saa mennä "väliheittona" kun ei ole parempaakaan aikaiseksi saatu... Huivi on ostettu noin vuosi sitten kirppikseltä ja hintaa oli muistaakseni vain 4 euroa. Oletan langan olevan villaa ja näinkin isoon huiviin sitä on mennyt aika paljon. Ei siis paha hinta, kun ajattelee mitä langat maksavat.


Hartiahuivi... kuin entisajan mummoilla ikään... Mutta kyllä se vaan kivasti niskaa ja hartioita lämmittää:) Tosin muuten on käytössä vähän hankala, saa usein heittää yltä, jos jotain meinaa tehdä.


Hame on taannoinen kirppislöytö. Sillä oli hintaa joitakin kymmeniä senttejä. Siinä saisi mielestäni olla kokopitkä vuori. Nyt siinä on vain puolivuori sen tähden, koska takana oli halkio. Sen ompelin kuitenkin umpeen, jotta voisin laittaa tähän joskus sen pitkän vuorin, joka antaisi samalla ohuesta kankaasta tehdylle hameelle vähän ryhtiä alaosaankin. Eikä sitten enää kintut paistaisi kankaan läpi... se on ärsyttävää. Hameen pituuskin on mietinnässä. Onhan tämä nyt aika loipake... mutta toisaalta ainakin tähän vuodenaikaan pituus on ihan mukava asia.


Tässäpä siis asu, jossa sulautuisi täysin metsään värin puolesta, 
jos ei tuota kirkkaanvihreää huivia olisi...


 Hameessa on edessä pitkä valenapitus sekä molemmin puolin  valetaskut. Sisällä olen tassutellut tässä asussa  jaloissani  vanhimman tyttären aikoinaan ala-asteella tekemät tossut.


Kuvittelin muuten silloin, kun tähän juttuun joskus kuvia otettiin, että jaloissani olevat ruskeat nilkkurit sopisivat asuun... Pöh, kuvista näkee, että ne  näyttää kamalalta tuon hameen kanssa. Olisi edes ollut villasukat vaikka jaloissa. Paljon kivemmalta näytti nuo sisällä käyttämäni tossukat:)

6 kommenttia:

 1. Mulla on tuollainen hartiahuivi 70-luvulta, äitini mulle tekemä, musta väriltään. Ja tänään juuri oli päällä vihreä pitkä hame :)

  VastaaPoista
 2. Ihana metsänkeiju. Muistatko mulla oli saman värinen pontso 70-luvulla ja naapurin lehmä vihasi sitä väriä? Lehmä syöksyi möyräten meitä kohti kun oltiin sienessä, yritettiin piiloutua siltä kuusi puskaan, mutta tuli perässä. Pontso päällä kun oli hankala juosta tiheän kuusikon läpi, riisuin sen päältäni ja pudotin maahan, lehmä jäi kuopiin ja puskeen sitä me pääsimme rauhassa laitumelta pois. Kaunis kokonaisuus tämä on ja minusta jalat eivät häiritsevästi kuulla läpi. Hienot tossut tytär on tehnyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet hienoudet onkin muuten hankalia käytössä... En saa enää päähäni tuotakaan muistoa, mutta tuossa tuo oli eläväisesti kerrottuna:)

   Poista
 3. Kauniin värinen huivi! Toinen vaihtoehto hameelle olisi katkaista se lyhyemmäksi. Tossukat ovat kyllä niin kauniit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Olen kanssa miettinyt sitä lyhennystä. Pitää vielä tutkia sekin vaihtoehto, koska hame sopisi kesäiseenkin käyttöön hyvin.

   Poista