maanantai 17. huhtikuuta 2017

Jotain menneitten vuosikymmenten tyyliin

Tämä on nyt  kaiketi sellainen monen aikakauden yhteenliittymä. Neuleviitta tuo minulle mieleen 70-luvun, vaikka en oikeasti tiedä mitä aikaa on. Hameen sijoittaisin 90-luvun alkuun, sillä minulla oli lähes samanlainen silloin 25 vuotta sitten...Hame ja neuleviitta ovat kummatkin taannoisia kirppislöytöjä, eri paikoista ostettuja. Hame Joensuusta,  neuleviitta Lieksasta. Ja kummankin kanssa kävi niin, etten ensinäkemällä niitä ostanut, vaikka tykkäsin. Monesti olen huomannut, että aikalisä kannattaa. Siinä usein  kirkastuu, minkä oikeasti haluaa.
Hame oli aivan virheetön, kuin "pakasta vedettty" vyötä myöden. Olisi luullut ainakin vyössä näkyvän käytön jäljet, mutta voihan olla ettei se ollut alkuperäinen, mene ja tiedä, samapa tuo. Hameessa on sivuissa taskut ja edessä kivat koristenapit sekä laskokset väljyyttä tuomassa.  Hameeseen kuuluu myös vyö, jossa kauniit metalliosat.

Hame on ruotsalaista laatua, merkkiä Westerlind.


Se ammoin omistamani hame oli hyvin samanoloinen; pituus oli samanlainen, väri samoin ja siihenkin kuului vyö. Koristenappeja siinä  ei ollut, eikä laskoksia, sillä se oli malliltaan kellottuva.

 Allaolevat kaksi kuvaa vuodelta 1992.Niin ennen...
 Näissä  tänään:)


Nämä kuvat otettiin eilen ja täällä on tosiaan vieläkin aivan talvi...
Hankikantosten aika. Eilenkin aamupäivällä isännän kanssa pääsimme
 metsässä hankia pitkin kävelemään:)


6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Vaihteeksi kiva, vaikka silloin aikanaan siihen samankaltaiseen kyllästyinkin:)

   Poista
 2. Ompas hauska tuo viitta. Lämmittää varmasti mukavasti kun vilu yllättää. Siitäpä sainkin idean sisäviitan tekemiseen. Monesti iltasella tv:n ääressä yllättää vilu. Tuommoinen kevyt viitta olisi näppärä heittää harteille neuletakin sijaan.
  Ja taskullinen hame! Onko parempaa keksintöä?! Pidän eniten mekoistani ja hameistani joissa on taskut. Niin käytännöllistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin minä tuota viittaa käytänkin, että illalla elokuvaa katsoessa sen harteilleni heitän. Ja välillä pitkin päivääkin. Tosin, jos jotain tehdä meinaa, niin silloin se ei kätevin vaatekappale ole:) Minulla useimmat hameet on ilman taskua, mutta kyllä hameessa taskut on kätevät. Jos ei niitä ole, niin johonkin hihansuuhun pitää nenäliinakin kätkeä.

   Poista
 3. Kivoja kirppislöytöjä :) Aikalisä tosiaan kannattaisi, mutta minun tulee usein ostettua harkitsematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään aina sitä aikalisää tule pitäneeksi. Joskus sentään on malttia vähän jäädä miettimään, että on tuo nyt kannattavaa kotiin laahata:)

   Poista