torstai 17. elokuuta 2017

Vanha mekko ilahduttaa jälleen

Tämä mekko on hyvin monta vuotta vanha. Ostin sen aikanaan kirpparilta ja käytin sitä paljon. Sitten kyllästyin ja annoin sen tyttärelle, joka myös käytti sitä jonkin verran. Nyt hän oli kuitenkin kyllästynyt säilyttelemään sitä - ja minä nappasin sen taas itselleni.


Mekko on jo oikeasti aika raasu, sillä kumilangat ovat varsinkin hihoissa aivan venahtaneet. Vaan eipä se estä tästä tykkäämästä ja käyttämästä, kun ei ole tarvis olla mitenkään "viimeisen päälle" muutenkaan. Kyllä vain kivalta tuntui taas pitkästä aikaa vetäistä tämä ylle. Onkohan se tuo punainen väri joka vetää... lapsuuteni suosikkiväri:)

Mekossa ei ole mitään lappuja tai jälkeäkään niistä olemassa ja aluksi arvelin sen jonkun omatekoiseksi saumurisaumoista huolimatta.   Vuosia sitten satuin kuitenkin näkemään jossain kaupungilla jonkun yllä samanlaisen mekon, mutta se oli huomattavasti pidempi. Minun mekkoani onkin joku lyhentänyt  joskus harmaalla langalla ommellen. En tiedä mistä olen saanut mielikuvan, että voisiko tämä olla vaikkapa Seppälän mekkoja?

No, on tai ei, mutta kesäiseen käyttöön sopii parhaiten. Mekon malli on edestä ja takaa samanlainen, joten pääntie selänpuolelta menee tavallista alemmas.  Viileänä päivänä ylle on hyvä vetäistä jokin neuletakki. Omani löysin tänä kesänä kirpparilta Joensuusta.


Kuvat on otettu Joesuussa. Allaolevasta kuvasta minulle tulee jotenkin mieleen jokin äitini vanha valokuva, jossa myös nojaillaan koivun kylkeen.


Helmet ovat olleet mieheni tädin ja rannekelloni on Lidlistä peräisin. Sen laitan yleensä ranteeseeni kun lähden jonnekin. Katson mieluummin kellonaikaa siitä, kuin kaivelen kännykkää esiin jostakin taskusta tai kassista. Kengät onkin olleet blogissa ennenkin ja näistä on tullutkin oikein suosikkiläpsykät; helpot sujauttaa jalkaan ja ovat mukavat jalassa.

6 kommenttia:

 1. Niin raikkaan ihana mekko. Väri on kaunis, ei räikeä vaikka on punainen. Sopii sinulle todella hyvin. Muistan nähnee kuvan äidistäsi ja hänellä oli kaunis hame jonka helma oli levä. 60-luvun hameita mielestäni. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tässä tämä punainen on sopiva ja mallista tykkään myös. Joku leveähelmainen hame äidillä varmaan siinä kuvassa olikin:) Taitaa olla se kuva hänen omissa hoteissaan, niin ettei voi ihan heti vilkaista sitä kuvaa...

   Poista
 2. Tuo mekko on malliltaan sellainen, jota voisin itsekin pitää, nätti mekko muutenkin <3 Tuli mieleen kun äidilläni oli joku punainen kukallinen mekko,siinä oli vielä sellainen rimpsuhelma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämän malli on mainio. Siinä kun on nuo kumilangat koko yläosassa, niin mukautuu hyvin. Ja pituuskin on sellainen, josta tykkään. Kyllä punainen on kiva mekon väri.

   Poista
 3. Todella kaunis mekko! Ja sopii sinulle! Minunkin lempivärini lapsena oli punainen :) On se ihana väri vieläkin, mutta nyt eniten ilahduttavat keltainen ja oranssi, tosin keltaista en käytä pukeutumisessa, oranssia joskus. Usein käytän murrettuja värejä nykyään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Mullakin piti ekaluokalle mennessä olla kaikki punaista! Nykyään tykkään vaihdella värejä mielialan mukaan, mutta sellainen "luottoväri" on sininen.

   Poista