maanantai 21. elokuuta 2017

Lahkeet liehuen

Nämä ovat puolen euron housut. Housujen merkki on Trevira.

Housut olivat aivan loistavassa kunnossa. Vetoketjua kyllä ensin vähän arvellen katselin, se kun oli harmaa. Mutta asiaa kotona tutkailtuani tulin siihen tulokseen, että kai sekin alkuperäinen on, sillä en löytänyt minkäänlaista jälkeä siitä, että vetoketjua olisi vaihdettu.
Lahkeet olivat näissä vielä alkuperäisessä pituudessaan. Nehän olivat minulle tietysti liian pitkät, mutta lyhensin niitä siten, että käänsin  vain toisen käännöksen purkamatta alkuperäisiä ompeleita ja ompelin käänteen kiinni  käsin. Yläosaa puolestaan levensin takasaumasta, jossa sitä varaa reilusti oli. Onhan nämä tämmöiset kylläkin malliltaan jollekin pitkäsääriselle sopivammat kuin minulle, mutta en anna sen häiritä:)

Tykkään näistä  kovin,  kun ovat vaihteeksi ihan erilaista kuin farkut tai hame. Ovat kumminkin aika kesäisen oloiset värinsä puolesta, niin tuli melkein kiirus, että ehdin ennen syksyn sateita tämän jutun vielä laittaa. Muuten se olisi jäänyt varmaan hamaan tuntemattomaan tulevaisuuteen.Pusero on ostettu muutama vuosi sitten kirppikseltä. Se on HM:n mallistosta ja siinä on pliseeratusta sifongista liehuvat hihakkeet.

12 kommenttia:

 1. Nuoruus tuli noista mieleen... 70-luvulla tuli paljon pidettyä just kangas-housuja enenmmän kuin farkkuja...ja leveä punttisiahan ne silloin olivat :) Mullakin oli muuten yhdet tuon väriset housut, mutta se taisi olla jo 80-lukua ja niissä oli jo vähän kapeammat lahkeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Huomasin muutama päivä sitten ihan uudesta käsityölehdestä (Suuri Käsityö) kun siinä lukijatkin esittelee tekosiaan, että joku oli tehnyt leveälahkeiset housut. Tuli vain mieleen, että ehkä ne on tulleet taas vähän muotiin.

   Poista
 2. Hienot.Sopii sinulle hyvin ja värikin hieno. Osaat hyvin olla kuvissa, kuin ammatti malli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minua tuo väri tosiaan viehätti ja jotenkin tuo housujen mallikin vaihteeksi:) Mitä tuohon "poseeraukseen" tulee, niin kyllä se monesti semmoista on, ettei tiedä mitenkä siinä olisi. Mutta kun monta kuvaa isäntä napsii, niin kyllä sieltä jotkut sopivat yleensä löytyy. Ja kaikkein karseimmat karsin minä, kuten tein tästäkin satsista:)

   Poista
 3. Ihanat housut ja loistava väri! Olen katsellut itselleni jotain tuonväristä vihreätä vaatetta, mutta taisi tältä kesältä jäädä löytymättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä koskaan tiedä, milloin sattuu tulemaan sopivat vastaan:) Jotenkin tuo vihreä väri tuntuu nyt niin kivalta vaihteeksi.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiva:) Minäkin tulen katsomaan sun blogia:)

   Poista
 5. Kivan pirtsakat housut. Löysin itsekin kotimaiset ehkä 70-luvun ruutuhousut viime talvena kirpparilta. Mutta niissä on niin paljon villaa, että ne kutittaa armottomasti. En ole housuista vielä malttanut kuitenkaan luopua. Ehkä niitä voisi käyttää talvipakkasilla, kun alle voi pukea välihousut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti mullekin tuli mieleen, että voisit ehkä sukkahousujen kanssa käyttää, tai jos ei niitä, niin jotain kumminkin väliin:) On hauska tehdä tällaisia löytöjä. En tiedä miksi se nyt niin onkin, että olen ruvennut ihastumaan jotenkin siihen 70-lukuunkin, vaikka en lapsena senaikaisista vaatteista tykännyt. Eilen näin kirpparilla 70-luvun värikkäät kävelykengät. Askel-merkkiset olivat, sellaiset jalkaan sujautettavat, paksu korko. Kokonumeroa en löytänyt ja ne olikin niin pienet, etten edes koipeani saanut niihin...

   Poista
 6. Leveälahkeiset, reidestä tiukemmat housut ovat todellakin palaamassa taas muotiin! Näin se muoti kiertää :D itse en oikein tiedä mitä tästä muodista ajattelisin. Ihan hirveän innoissani en ole, mutta sinulle näyttää sopivan hyvin.

  Trevira on itseasiassa oikeastaan polyesteri-kuidun tuotemerkki. 60- ja 70-luvuilla sai vielä tekstiileissä olla materiaalien merkintänä pelkkä kuidun tuotemerkki, esim Dacron, DuPont, Crimplene tai Terylene. 80-luvun tienoilla sitten laki muuttui niin että pelkkä tuotemerkki ei enää riittänyt vaan kuidut piti merkitä ihan oikeilla prosenttimäärillä ja kuidun oikealla nimellä, ei tuotemerkillä. Silloin sitten nämä tuotemerkit jäivät vähitellan pois käytöstä. Samasta syystä joissakin vaatteissa on kaksi tuotemerkkiä: vaatteen tuotemerkki ja kuidun tai kangasvalmistajan tuotemerkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tuli ensimmäisenä mieleen tuosta Trevirasta kravatit ja olinkin silloin yllättynyt löytäessäni saman merkin housuista. Tuo sinun selvityksesi tästä merkki-asiasta olikin hyvä. Minäkin huomasin ihan jokin aika sitten, katsellessani uusinta käsityölehteä, että siinähän oli joku tehnyt hyvin samanmalliset housut. Mulla on yhdet levenevälahkeiset farkut, joista tykkään enemmmän kuin sellaisista kapeapunttisista. Joitakin kapeitakin olen nyt muutamat ostanut. Ne sopivat kumisaappaisiin syksykeleillä varsin hyvin:) Mitä noihin vihreisiin housuihin tulee, niin on ne vähän liian pienet mulle yläosasta ja mittasuhteet ehkä noissa lahkeissakin pidemmälle ihmiselle tehty, mutta on nuo kivan piristävä lisä vaatekaappiin:)

   Poista