tiistai 12. syyskuuta 2017

Sininen Kirjokangas -leninki

Nimitin tuota nyt leningiksi. Mekko-nimitys tuntuu tälle liian nykyaikaiselta. Ostin tämän Enon Parempi Arki -kirpparilta ja maksoin siitä 2 euroa. Itslleni tulee tästä mieleen 60-luku, mutta jospa joku asioista enemmän perillä oleva kertoisi, olenko oikeilla jäljillä.

Leninki on puuvillaa ehkä.  Mitään materiaalilappuja tässä ei ollut. Oli vain tuo Kirjokangas-merkki ja kokonumero. Huivimainen kaulus oli käsin ommeltu kaulukseen, joten minulle jäi epäselväksi onko se alunperinkin ollut juuri siten siinä paikalla.
Kankaan kirjonnat näyttivät kovin käsinommelluilta, mutta voisiko se kuitenkaan olla niin? Vetoketju oli sivussa ja se oli muovinen, lie vaihdettu joskus.Vaatteen kunto oli muuten hyvä, mutta toista sivusaumaa oli korjailtu. Itseasiassa kummankin kainalon  alla oli pieni lisäpala. Levennystä vai korjausta, mene ja tiedä...  Nyt ainakin  pitää korjata saumoja näiltä paikoin.

Jotain mekon yläosalle on muutenkin tehty, sillä hihojen kiinnitys  ei ole tehdastekoisen jäljiltä, vaan jollain kotikoneella ommeltua.Kun kotona sovitin tätä, oletin tämän olevan pieni, ainakin alaosaltaan. Mutta yllätys olikin mieluinen, sehän sopi. Aina kannattaa näköjään sovittaa, vaikka kokolappu  ja malli antaisi toisenlaista viitettä sopivuudesta. Helmassa on noin kymmenen sentin käännevara, joten pidennysvaraakin olisi.
Kengät tässä jutussa ovat  "Marja-Leenat".Ne voi tarkemmin nähdä tästä jutusta: Neuleliivi, ruutuhame ja "Marja-Leenat".6 kommenttia:

 1. Aivan ihana. Sopii sinulle todella hyvin ja juuri oikea koko. Väri tietty on se mun lemppari. Kaimoille terveiset: tukekaa hyvin ja pitäkää jalat lämpöisinä. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Minustakin tuon malli ja väri on hyvä. Sopivan yksinkertainen. Ja noista kengistäkin tykkään. Niitä vain ei ole tullut käytettyä oikein, kun en raski arkena käyttää ja pelkkää arkeahan se oleminen lähinnä on:)

   Poista
 2. Hyvin sopii sinulle tuo mekko ja pituus on minusta ihan sopiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ensikertaa kokeillessani vetäisin tuon ylleni, tuumin, että on liian lyhyt ja heti mietin pidennystä. Nyt olen itsekin tullut vähän toisiin ajatuksiin, että ehkäpä se saa olla noin:)

   Poista
 3. Kiva mekko:) Kengät sopii hyvin asuun. T: Villasukkavihulainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Tässä on vähän samaa, kuin siinä mekossa, jonka joskus itse tein:
   https://vaatekomerolla.blogspot.fi/2015/02/pinkkia-ja-sinivalkoista.html

   Poista