lauantai 16. syyskuuta 2017

Itsetehty pallopusero ja Seppälän vekkihame

Tämän puseron sain valmiiksi muutama päivä sitten.


Samalla kaavalla olen aiemmin tehnyt puseron, jonka näkee tässä: Pieni koruvärkkäys  ja tässäkin:  Oranssi neuletakki ja kameekoru. Puseron kaava on Burdan ja se  on jotain menneitä vuosikymmeniä. Ehkä 70- tai 80-lukua.

Valkoisen vekkihameen ostin taannoin kirpparilta.  Se puolestaan on jotain vanhaa Seppälän* mallistoa; "S-style exclusive Seppälä", lukee lapussa.  Materiaali on vähän paksumpaa eli on talvisempi, ja onhan joukossa vähän villaakin;  93% polyesteriä,7% villaa.


Eivät nämä nyt aivan paras yhdistelmä keskenään ole, koska ovat erilaista valkoista, (joka asia tosin kuvissa ei niin erotukaan). Mutta idean tähän yhdistelmään sain  muutama päivä sitten,  nähtyäni 50-lukua esittelevässä lehdessä kuvan, jossa oli  nainen kokonaan vihreässä asussa, ja  sen asun pusero (tai mekon yläosa) oli aivan samanmallinen, kuin tämä minun tekemäni. Kuvan 50-luvun  naisella oli myös vekkihame (ellei se ollutkin mekon alaosa) ja leveä vyö. Siitä tämä minun vaateideani.Muutoin varmaan johonkin muuhun tämän puseron yhdistän, kuten  toisenlaiseen hameeseeen tai vaikkapa farkkuihin.


---

Eilen kävimme kaupungilla. Siellä huomioin Seppälän  40% alekyltit liikkeen edessä. Mietin siinä, että mitenkähän sitä tavaraaa on. Olihan jo aiemmin ollut havaittavissa, että liikkeisiin ei oltu saatu tavaraa kunnolla. No, sitten kun olimme kauppareissultamme kotiutuneet, saimmekin uutisista havaita, että Seppälä on mennyt konkurssiin! Se on surullista. Taas yksi vanha liike poistuu kartalta:(10 kommenttia:

 1. Tuo pusero on kaunis! Itse en ole koskaan tykännyt vekkihameista, kun olen sen verran leveälanteinen, että ne eivät sovi minulle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Minäkään en joskus tykännyt, mutta nyt taas olen ruvennut tykkäämään niistä.

   Poista
  2. Sinun ylläsi näyttääkin ihan hyvältä :)

   Poista
  3. Kiitos:) Mutta uskon, että näyttäisi sinunkin ylläsi:)

   Poista
 2. Ihana asukokonaisuus, jonka tuo vyö kruunaa. Mä olen aikaisemmin vältellyt vekkihameita, mutta voisi niille antaa uuden mahdollisuuden, heti kun vain kirpparilta löytää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Tuntuu tosiaan, että ne vekkihameet on kokenut ihan uuden tulemisen. Mullakin oli tosi pitkä kausi, etten lainkaan halunnut niitä. Nyt taas ihan kivalta tuntuu.

   Poista
 3. Seppälä tosiaan meni konkurssiin, harmillista! Pian on siis Seppälänkin vaatteet lähinnä keräilykamaa. Kaunis ja raikas sinivalkoinen asu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sivalkoinen tosiaan:) Varmaan tuleekin Seppälän vaatteista nyt keräilykamaa, varsinkin niistä vanhemmista.

   Poista
 4. Kaunis asu. Äidillä oli tuon mallinen paita, valkoinen pohja ja punaset pallot. Pienenä odotin, että kasvaisin niin isoksi jotta voisin käyttää sitä. No paita hävisi( taisi hajota) ennen mun kasvamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, ettei se paita ole enää käytettävissä! Jännä, että sekin oli pallokuvioinen:) Onkohan se ollut jotain 50- tai 60-lukulaista kenties.

   Poista