torstai 2. marraskuuta 2017

Asuun mallia 70-luvun lehdestä

Arkiseen käyttöön sopiva uusi talvihameeni on tässä.Tämä vaatetus sai ideansa vuoden -78 Neue Mode lehdestä. Siinä oli mielestäni kivan näköisiä hame ja liivi -yhdistelmiä.

Rupesin toivomaan, että löytäisin sopivan kankaan hameentekoa varten ja Kontista sitten  löytyikin joskus sopiva vakosamettipala. Joten hame on siis omatekoinen ja malli itse kehitelty.  Kapeampi hame, kuten lehden kuvissa, olisi ollut kauniimpi, mutta tällainen leveämpi on arjessani toimivampi. Ainakin toivoin niin... Hameeni on tehty kahdesta suorasta palasta. Edessä ja takana on laskoksia ja  sivussa vetoketju. En vuorittanut hametta. Erillinen alushame saa toimittaa sen asian, ettei hame takerru sukkahousuihin.


Hameen helmassa on nurjalla kukallista kangasta. En halunnut hameen lyhenevän käänteen vuoksi, joten laitoin eri kankaasta kaitaleen. Onhan se samalla kivannäköinen yksityiskohta myös.Tämän asun puseron ja liivin olen saanut sukulaiselta. Pusero on merkkiä Privata ja se on hieman kohokuvioiseksi kudottua kangasta.  Vyön olen joskus ostanut Lidlistä.

Tämä hameeni on vielä aivan tönkkö. Onhan se ihan "uunituore" kun perjantaina sain sen valmiiksi, eikä se ole ehtinut vielä yhtään asettua eikä mukautua. Näitä kuvia otettaessa sateli  hiljakseen hieman lunta...


---
Nuo kuvat otettiin samalla kertaa, kuin edellisen jutun kuvatkin. Sen jälkeenhän ovat näkymät muuttuneet, kun lunta on tullut runsaasti.

Ja minulle on kertynyt  hieman hameen käyttökokemusta. Se on ollut ylläni muutaman päivän. Hame on "asettunut" ja etuosa mielestäni on ihan hyvä, mutta takaosan laskostuksiin en ole ihan tyytyväinen. Olisi pitänyt sitä suoraa palaa vähän kaventaaa yläosasta heti alussa. No, jää nähtäväksi, teenkö tälle vielä jotain, vain annanko vain olla. Vuori ei olisi ollut pahitteeksi. Alushame ei ihan ole toiminut toivotulla tavalla. Ulkona kävellessä hame tahtoo takertua ja myttyyntyä polvien kohdalle, varsinkin kapeamman takin kanssa.

4 kommenttia:

 1. Kaunis asu ja tuo vihreä väri on todella kaunis. :) Se on kiusallista jos hame ryttääntyy kinttuihin, muistan joidenkin vuorienki sähköistyvän niin, että nousivat "korviin".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihhteeksi kiva vihreäkin talvihame:) Mullakin on jotain muistikuvia entisiltä ajoilta hameista, jotka olivat ärsyttäviä siinä suhteessa.

   Poista
 2. Kiva asu, mukava väri myös:) Sopii hvin talvihameeksi. Välillä kaipaa vaihtelua väreihinkin. T : Villasukkavihulainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään itsekin vaihteeksi tämänvärisestä:) Johan niitä farkkuhameita tulikin kovasti pidettyä aiempina talvina. Jotain korjausta kyllä tuo hame saattaa vaatia niiden takaosan laskosten kanssa. Mutta se tapahtunee sitten kun sille päälle sattuu...

   Poista