lauantai 6. joulukuuta 2014

Salonne-pusero, farkkuhame ja lasihelmet

Ostin paikalliselta kirpparilta joskus keväällä  tuollaisen turkoosinvihreän  puseron. Se on merkiltään Salonne ja kokonumero on 38. Tuotelappujen etsiminen tälläisistä vanhemmista vaatteista onkin joskus työläämpää. Sehän ei välttämättä ole niskassa. Tässäkin se sijaitsee vasemman rintamuotolaskoksen kohdalla.  Malli on hyvin reilu, kuten tuonaikaisissa on tapana. 80-lukulaiseksi sen ajattelen. Puserossa on piilonapitus, paitsi kauluksessa. Pienessä pystykauluksessa on kaksi nappia. Itselleni ei pystykaulus sovi ollenkaan ja pidänkin tätä kaulukset sisään käännettynä.Hame on omatekemäni, myöskin keväällä. Löysin farkkukankaan Kontista ja se on tosi tukevaa, suorastaan jäykkää. Siinä ei ole yhtään joustoa ja se sopii hyvin minulle. Mielestäni farkkukankaat ovat nykyisin liian joustavia tai muuten löperöitä. Antavat periksi joka mutkalle. Tämä hame onnistui ilman moninkertaisia korjauksia. En muista mitä käytin kaavana.


Helmet olen saanut vanhimmalta tyttäreltä. Hän teki ne koulussa, ylä-asteella ollessaan. Helmet on tehty lasihelmistä! Kun tämän korun laittaa kaulaansa, se tuntuu ensin kylmältä niskassa, mutta lämpenee nopeasti. Painoa tällä on tietenkin myös enemmän kuin muovikoruilla. Tämä sopi täydellisesti tähän asuun.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana sopii hyvin itsenäisyyspäivään. Helmet myös kauniit ja värit sopivat erinoimaisesti yhteen. On tyttärellä ja äidillä hyvä värisilmä.

    VastaaPoista
  2. Vaikka ei tässä kotosalla niin ihmeesti juhlita, niin oli kiva kuitenkin laittaa jotain arjesta erottuvaa. Ja eihän tuota puseroa oikein arkena voi kunnolla käyttää, ihan siitä syystä, että hihat on arjessa melko epäkäytännölliset. Metsäntyttö

    VastaaPoista