tiistai 22. joulukuuta 2015

Joulunaikaan sopivat

Tämän puseron ja hameen ostin taannoin Löytöpuodista Lieksasta. En samalla kertaa, vaan ensin ostin puseron ja myöhemmin hameen. Enkä kumpaakaan ensi näkemältä. Kummankin kanssa kävi niin, että huomioin ne kirppiksellä;  "...siinä on sitä jotain... mutta en tarvitse... enkä ota..." -tyyliin. Ja hain sitten kumminkin myöhemmin. Hameesta vielä tuumin, että "punaista hametta en ainakaan tarvitse ja sehän on varmaan isokin", mutta otin silti.  Ja sopivaksi nämä osoittautuivat.
Pusero on sifonkia. Sen merkki on Monigue. Lieneekö ruotsista tänne kulkeutunut, sillä pesuohjelappu on ruotsinkielinen. Mielenkiintoista siinä on tuo kaulus. Ensin minua häiritsi tuo liehuke siinä ja varsinkin sen kiiltävä kanttaus. Olisin varmaan jo ensi näkemältä ostanut puseron, jos siinä olisi ollut toisenlainen kaulus. Olenhan ollut vakaasti sitä mieltä, että pystykaulus ei minulle sovi. Tässähän on siis pystykaulus solmittavin nauhoin ja sen lisänä tuo liehuke. Kuitenkin tämä olikin odotettua parempi. Paremmin se vielä sopii, jos hiukset ovat jotenkin kiinni takana.Hame on paksua kangasta, neljästä kaistaleesta ja siinä on jopa vuori. Hame ei ole tehdastekoinen, vaan jonkun itse tekemä. Ensinäkemältä en tajunnut hametta näin pitkäksi. Juhlavahan se  on, mutta se juhlavuus juuri tekeekin sen, ettei tällä asulla paljon voi olla käyttöä. Tuskin laittaisin näin pitkää hametta mihinkään tilaisuuteen mennessänikään päälleni. Nyt jouluaikaan kotona saatan käyttää tätä asua.


Kuvat otti tällä kerralla toiseksi nuorin neitokainen. Kuvaustouhusta on muutamia päiviä ja silloin oli niin valkoista... Nyt ei ole lunta ollenkaan.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. :) Minustakin siinä oli sitä jotain. Kovin usein ei tuollainen minulla tietysti käyttöön pääse, mutta sitä hauskempi sitten kun on mahdollisuus.

   Poista
 2. Ai teilläkään ei ole enää lunta.... Kaunis tuo hame! Mulla oli joskus musta pusero sifongin tapaista ainetta, se oli 80-luvulla ja kirppikseltä ostin sen työpaikan pikkujouluja varten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne lumet meni täältäkin, vaikka vähän myöhemmin kuin muualla. Minäkin ihastuin tuohon hameeseen ja puseroon, vaikka eipä minulla ole tuollaisille paljon käyttöä; joskus kotona on hauska hienostella.

   Poista
 3. Joulukirkkoon sopiva asu, tuli heti mieleen. Kaunis on. Olen katsellut kirppiksiltä jospa löytyisi pitähame, mutta eipä niitä täälläpäin ole. En kyllä tiedä tulisiko lopulta käytettyä, mutta hinku nyt on. Meillä jalkaa sataa vettä ainavaan, merivesi nousi jälleen viimeyönä. 21.12. meillä oli vielä kello 16.00 +9 astetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tosiaan, kirkkoon voisi kyllä ollakin ok. Meidän ei ole tullut joulukirkossa käytyä Lieksassa jo ihan pitkän matkan ja niitten kellonaikojenkin takia. Paaterin kirkkoon joku jouluaamu yritimme mennä, mutta se on niin pieni ja siellä oli jo kovasti väkeä kun olimme sinne yrittämässä. Pomarkussa tykkäsin siitä jouluaaton kirkosta ja myös jouluaamuna aikaisin tuli joskus käytyä. Eipä sitä silloin osannut ajatella, ettei se aina ole yhtä helposti saatavilla.

   Poista