lauantai 12. maaliskuuta 2016

70-luvun tyylinen mekko

Tämän mekon sopivin käyttöaika alkaa olla käsillä, kun rupeaa tarkenemaan lyhyemmilläkin hihoilla.


Löysin tämän kirpparin ilmaislaatikosta viime kesänä ja siitä oli juttua tässä. Tämä on jonkun itse tekemä. Helma ja hihansuut on ommeltu käsin ja muuten saumat loivalla siksakilla. Kaulukseen on ommeltu yksi neppari, jotta sen saa enemmänkin kiinni, mutta minä pidän siitä näin. Edustassa on kiva leikkaus rypytyksineen tilaa antamassa.
Kangas on joustavaa, sileää, ohuenpuoleista tekokuitua. Crimpleneä tai ei, mutta kuvittelisin tämän olevan 70-luvulta kankaan materiaalin, värien ja mekon mallinkin vuoksi. Mekon helma on hiukan levenevä ja helmaosa on neljästä kaistaleesta koostuva. Mekko on sellainen mukavasti päällesujautettava, sillä siinä ei ole vetoketjua. Samasta kankaasta on irtonainen vyö.


Ja tekokuitua kun oli, tarttui heti sukkahousuihin kiinni.  Ja tietenkään en löytänyt juuri sitä sopivinta alushametta nyt. No, pidempi versio sai olla kuvaushetken aikana avuksi. Tosin siihenkin hieman pyrki tarttumaan, mutta auttoi se vähän.


Tämä voisi olla sellainen kotirouvan kukkienkasteluasu... Äiti osti minulle aikanaan tuollaisen kuvassa näkyvän kastelukannun. Tämä ei ole se sama kuitenkaan, vaan kirppikseltä hankittu. Sen äidin ostaman jätin kotoa muuttaessani hänen käyttöönsä. Ja siellä se on vieläkin.


Jos meillä saisi kunnollisia kuvia sisällä, olisin  otattanut asukuvat tämä kastelukannu kädessä. Ulkona se kuitenkin olisi näyttänyt hölmöltä:) Tosin isäntä keksi sitten jälkeenpäin, että olisin voinut laittaa autoon vettä tuulilasia varten. Siihenhän tätä kannua kukkien kastelun lisäksi myös käytetään.

6 kommenttia:

 1. Kaunis väri ja pukeva, solakka malli tuossa mekossa. Hieno löytö ja vielä ilmaiseksi! Minäkin tässä jo vaihdan housut mekkoihin, kyllä se kevät sieltä tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Usein minä juuri maaliskuussa rupean haluamaan tuolta varastosta jotain keväisempää päälle. Kyllä se vaan mukavalta tuntui eilenkin, kun aurinko näyttäytyi ja oli lämmintä.

   Poista
 2. Minulla on samanlainen kastelukannu sinisenä...ja oli punainenkin, mutta sen annoin ystävälle :) Tänään olikin oikein keväinen ilma...meillä tosin on sisällä melkein aina viileää, joten neulepusero on vielä ihan tarpeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kivaa kun rupeaa talvi hiipumaan. Aamuisinkin on jo niin mukavan valoisaa, samoin illalla. Tuo kastelukannumalli on tosi hyvä. Tyttärellä on valkoinen, pojalla punainen. Poika sai kastelukannunsa siten, että edellinen asukas oli jättänyt sen siihen asuntoon:) Kyläpaikassani oli ruskea.

   Poista
 3. Kaunis asu. Sähköisyyttä saa käsivoiteella tai perusvoiteella pois. Hieraise käsiin vähän voidetta, levitä se hyvin käsiin ja pyyhi sukkahousut, hameen helman sisäpuoli voidekäsillä. Ei tarvita paljoa voidetta. Toinen konsti on sivellä metallisella henkarilla vaate ( pesulan metallihenkarit). Sitä en ole kokeillut, meillä ei ole metallista henkaria. Rasva hätäapua olen käyttänyt. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistin sitten jostain lukeneenikin tuon voidevinkin. Olikin muuten voidefirman vinkkivihkonen. Tässä joku päivä sitten sitä keinoa käytinkin. Mulla sattui olemaan Humektania ja sitä käsiini sipaisin ja sitten sukkahousuihin. Lienee auttanut, koska ei enää kiusannut sähköisyys:) Tuo metallihenkarivinkki on mulle ihan uusi. Pitäis testata joskus.

   Poista