tiistai 22. maaliskuuta 2016

Kirjottu villajakku

Käydessämme viime kesänä Kolilla, poikkesimme menomatkallamme myös Kolinportissa. Siellä näin ihania kirjottuja villajakkuja, joista jäi mieleeni toive omistaa sellainen. Olen ostanut parikin villajakkua ajatuksella kirjoa itse niihin jotain. Toinen oli ruskea, mutta tyyliltään sellainen, että päätinkin jättää sen kirjomatta. Sitten ostin viininpunaisen jakun, joka osoittautui kotona hiukan liian suureksi. Heitin sen koneeseen tarkoituksella, että se saisikin vähän kutistua. Kyllähän se kutistuikin... Nukelle sopivaksi. Ja nyt sitten löysin ihan Lieksasta kirppikseltä valmiiksi kirjotun jakun! On kuin olisin saanut lahjan, jota en uskaltanut edes toivoa saavani: Vrikke-jakku, 100 % villaa, hinta 10 e.

Tähän sopi värinsä puolesta pariksi jo aiemminkin toisessa blogissani ollut vihreä hame. Alkaa olla vähän keväinen aika jo näille, mutta onpahan  pakkasta kumminkin nyt. Joskus on hyötyä pakkasestakin. Muuten olisi voinut jäädä tämän esittely ensi syksyyn:)


14 kommenttia:

 1. Onpa todella sievä jakku! Hienot kirjailut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä jahkailen ostoksien kanssa, että otanko vai en, mutta tätä minun ei tarvinnut miettiä:) Ihastuin itsekin heti tähän.

   Poista
 2. Hieno jakku ja tuo kellohamekin on ihana...tuollasessa kellohelma-hameessa tulee ihan tyttömäinen olo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kellohelmat heilahtaa:) Tuo hame on sikäli mielenkiintoinen tapaus, että vein sen tässä aika taannoin kirpparille jo... Sen takia, että aika vähän olen sitä käyttänyt ja se tuntui myös melko tilaa vievältä kaapissani. No, tulin sitten katumapäälle ja onneksi ei ollut kukaan sitä vielä ostanut - ja ostin takaisin itselleni. Ei ole edes eka kerta kun teen noin. Joskus kyllä ne uudelleen ostetut eivät ole toisellakaan yrittämällä pidetymmäksi muuttuneet.

   Poista
 3. Aivan ihana asukokonaisuus. kirjailussakin niin hillityt, kauniit värit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Vaikka joistakin vaatteistä olen sitä mieltä, että kirjava ei mulle sovi, niin tästä kyllä tykkään itsekin. Ja tällä viikolla on ollut senverran viileää, että käyttöä on ollut.

   Poista
 4. Ompas upea jakku! Todellinen löytö kyllä. Aina kun tekee tuollaisen löydön, asian jota on pitkään etsinyt, kestävää laatua ja hyvät materiaalit niin se on kyllä kuin lahjan saisi vaikka siitä itse on maksanutkin vähän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)Olin jo melkein harmissani, että on näin kevät... Että voiko tätä enää käyttääkään, kun talvi alkaa olla ohi. No, tulihan sitten pakkaset ja käytössä on ollut. Ja voihan tätä keväämmällä käyttää takin korvikkeenakin.

   Poista
 5. Ihana jakku, oikea löytö. Tykkäisin minäkin ;) Tuota koneessa kutistumisen määrää on vaikea arvioida. Minäkin yritin kutistaa pipoa, ja nukenvaate siitäkin tuli :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Semmoinen ajaton vaate ja monenlaiseen sopiva. Joskus tytär teki koulussa tossuja, joista toisesta tuli paljon isompi. Sitä sitten koulussa kuulemma peräti keitettiin, mutta eipä suostunut kutistumaan. Laitettiin sitten käänne sisään, että saatiin samankokoista.

   Poista
 6. Onpa ihanasti kirjailtu jakku ja todella kauniit napitkin vielä!Hieno löyty kerta kaikkiaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä ostosta minun ei tarvinnut kauan miettiä:)

   Poista
 7. Voi kun kaunis jakku, todellinen löytö. Kirjailtuja neuleita tulee kirppareilla tosi harvoin vastaan, jos ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään muista aiemmin tämäntapaista kirpparilla nähneeni ja hintakin oli minusta pieni, kun tämmöinen villajakku oli kyseessä.

   Poista