keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Blogiarvonta: vintagekorvikset ja mekko


Nyt ensimmäistä kertaa saan aikaiseksi blogiarvonnan järjestämisen. Nämä korvakorut näin eilen  Lieksan Löytöpuodissa ja jätinkin ne sinne, koska en itse korviksia käytä. Ne jäivät silti pyörimään mielessäni ja pitihän ne hakea sieltä sitten. Keksin hyvän syyn ostaa ne, kun päätin vihdoin järjestää arvonnan. Luulisin korvakorujen olevan 60-lukua tai vanhemmatkin. Päätelmäni perustan siihen, että äitini senaikaisissa korvakoruissa oli juuri tuollainen ruuvikiinnitys. Ja niitähän sitten lapsena oli mukava ruuvailla korviin ja toivoa itsekin omistavansa sellaiset.  Eli jos nyt sinä sattuisit haluamaan nämä, niin osallistu ihmeessä arvontaan.
Toinen arvontakohde on beige Salonnen mekko kokoa 40. Mekko on meleerattu beige väriltään ja siinä on myös keltaisia hippuja (näkyy ylläolevassa kuvassa).  Materiaaali on joustavaa polyesteriä. Pesulämpötila  40 asteessa. Mekon mitat:  leveys olalta olalle n. 39 cm, kainalosta kainaloon n. 50 cm, vyötärönkohdan leveys n. 45 ja mekon pituus n. 99 cm.


Mekossa on ollut alunperin viisi nappia. Nyt niistä puuttuu alin, eli nappeja on neljä. Alin napinreikä on ommeltu umpeen ja samoin napitushalkiota alimpaan napinreikään asti. Kaulukseen on lisätty jälkikäteen neppari. Rinnustassa on poikkileikkaus ja mekon hihansuissa käänteet.Mekon helmaosa on seitsemästä kaistaleesta koostuva, joista neljä on edessä ja kolme takana. Helmaan on ommeltu käsin vinokaitale ja se näkyy allaolevassa kuvassa.


Löysin tämän mekon myös  eilen. Se oli Lieksan Hengitysyhdistyksen kirpparilla ilmaislaatikossa! Mekon olisin varmasti pitänyt itse, mutta se on minulle liian suuri. Siellä samaisessa ilmaislaatikossa oli myös toinen suunnilleen samaa kokoa oleva mekko, jonka otin. Luulen molempien mekkojen olevan samalta käyttäjältä, sillä mallikin oli melkein sama ja toisestakin oli alin nappi poissa ja ommeltu halkio samalla tavoin. Siitä toisesta kenties myöhemmin lisää.
Osallistuminen arvontaan tapahtuu jättämällä joku "nimmari" ja yhteystieto kommenttiosastolle. Laita tieto myös osallistutko sekä korviksien, että mekon arvontaan.  Arvonta-aika päättyy perjantaina 8.4.2016  klo 21.00.


Sen viikonlopun aikana sitten olisi tarkoitus arpoa voittajat ja toivon saavani kiikutettua lähetykset postiin viikonloppua seuraavana maanantaina (mikäli olen saanut osoitteet ja kuinka meillä nyt asiointipäivät sattuu sillä viikolla olemaan).


 Osallistumishalukkuutta 
ja
 Onnea arvontaan!

16 kommenttia:

 1. Oi mitkä ihanat korvikset! Osallistun korviksien arvontaan, harmikseni mekko liian suuri minullekin :)

  sara_h12@windowslive.com

  VastaaPoista
 2. En osallistu arvontaan, itsellä on korvisreiät olleet 15-vuotiaasta asti. Sain silloin isältäni (kun häneen uudestaan tutustuin, kun vanhemmat olivat eronneet jo minun ollessa pieni), kultaiset korvarenkaat, niin piti ottaa reiät :) Ihan mielelläni kyllä otinkin, kun kaverinikin oli juuri ottanut . Samat korvikset on minulla nytkin korvissa, vaikka tietty olen muitakin aina välillä käyttänyt...mutta kultaiset on aina kultaiset! Äidillä oli joskus tuon tapaiset korvikset, siis tuo "kiinnitysruuvi", muuten niissä oli turkoosit kukat, niitä tuli joo lapsena kokeiltua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli nuorena reiät, kun sain myös isältäni korvikset 18-vuotiaana. Hän kertoi, että oli ostanut sellaiset ja oli sitten piilottanut ne johonkin, mutta ei muistanut mihin. Niitä sitten etsittiin ja lopulta ne löytyivät jääkaapin pakastelokerosta. Ovela piilo sanoisin:) Mulla on niistä jäljellä toinen korvis (punainen kivi) ja molemmat takaosat. Ilmeisesti koirani touhuilut onnistuivat hävittämään sen toisen korviksen. Nyt on reiät olleet ummessa jo kauan.

   Poista
 3. Osallistun molempiin arvontoihin, korvikset on pirteät ja mekkokin sopivaa kokoa.
  Tervetuloa vastavierailulle http://tuhansiasivuja.blogspot.fi/

  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun osallistut:) Ja onnea arvontaan! Käynpä tutustumassa blogiisi.

   Poista
 4. Korviksien väristä tuli mieleen 60-luku. Tuota ruuvi kiinnitystä on ollut 50-luvullakin ja klipsit oli ainakin 70-luvulla. Mulla oli silloin violetit kukka korvikset klipsillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän mietinkin tuota, että voisivat olla 50-luvultakin. Noissa nuo metalliosat ovat koristeellisemmat, kuin niissä äitini 60-lukulaisissa. Meilläkin on yhdet vanhat klipsikorvikset, joissa on turkoosit muovikukkaset.

   Poista
 5. Moikka osallistun molempien arvontaan kun on sopivan kokonen mekko. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Osallistun korvisten arvontaan, ovat todella suloiset! Ja vielä ihanan pirteä värikin :)
  T: Miukkis
  birgit82@suomi24.fi

  VastaaPoista
 7. Osallistun mekon arvontaan siksikin, että olen kotoisin Salosta ja Salonne tuo mieleen mukavia muistoja. Ensimmäisen koiramme kasvattaja oli Salonnen omistaja ja neulomo sijaitsi alakoulumme naapurissa. Kävin joskus rapsuttelemassa koiramme emoa, kun se makoili tehtaan etuoven tuulikaapissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten mukava muisto sinulla Salonneen liittyen onkaan! Kiva kun osallistut ja onnea arvontaan:)

   Poista
 8. Mekko on minullekin väärää kokoa, mutta korvisten arvontaan osallistun oikein mielelläni. Nätit!
  -Marjuska-
  laaksonritari@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että osallistut! Onnea arvontaan:)

   Poista