keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Pusero kirppiskankaasta ja hame ilmaislaatikosta

Tämän vaatetuksen osat on Lieksan kirppiksiltä. Ensin ajattelin kankaasta vähän toisenlaista puseroa, mutta ainahan ne suunnitelmat jotenkin muuttuvat ja tämmöinen tästä nyt tuli. Hame ei juuri sanoja kaipaa. Tavallinen valkoinen vekkihame. Oiva pari puseron kanssa.


 

Kaavana vanhan puseron etu- ja takakappale ja siihen vähän olalle lisuketta "hihoiksi".


Puseron hihojen takaosassa olevat pitsit on ihan vanhaa lakanapitsiä. Joku kevyempi olisi ollut parempi, mutta kun  ei ollut, niin en jäänyt odottelemaan sopivamman löytymistä. Johan se alkuperäinen puserosuunnitelma meni mönkään sopivan pitsin puutteessa.


Ja tietenkin olin niin hölmö, että käytin alalankana pitsiä ommellessa sitä samaa mustaa, mitä olin muutenkin käyttänyt. No, sehän sitten näkyi rumasti, kun pusero oli yllä. Ei sitten muuta kuin jälkiä paikkaamaan, eli pienet pitsinkaitaleet käsin ompelin mustan ompeleen päälle. Siinä sitä taas oli hölmöläisen ompeluhommat... Mutta auttoihan tuo korjaus; ei vilku mustat ompeleet puseronhihoista enää.Vasemmalta korjattu mustat langat näkymättömiin, oikea vielä korjaamaton

Tuo sinipohjainen kangas oli niin niukka, että sen tähden sitä pitsiäkin tarvittiin. Tulipahan koristusta tällä tavoin. En kyllä olisi halunnut tähän mitään ylimääräistä, mutta koska "takahihat" jäi vajaaksi, niin oli kaksi vaihtoehtoa; joko ottaa etummaisista pois tai laittaa takimmaisiin lisää...

Takahelman omituinen muoto tuli ihan siitä, millainen kangaspala oli. Siitä oli varmasti joku tehnyt puseron ja oli jäänyt tuollainen muoto kankaan reunaan. Helman ja muutkin reunat reunustin vinokaitaleella, jonka vähän "pitkin hampain" leikkasin yhdestä satiinipalasta.
Sain  puseron valmiiksi jokin aika sitten. Kun oli aikomus ottaa ulkona asukuvia, tulikin taas kylmät ilmat. No nyt on sitten niin lämmintä, että kuvia viitsii otattaa.


Kengät lähtee kirpparille. Niissä on jo hintalappu valmiina. Ovat niin löysät, että pysyvät vähän paremmin vain paljaassa jalassa.10 kommenttia:

 1. Tuo sini-valkoinen yhdistelmä on niin kaunis ja raikas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään tuosta yhdistelmästä, vaikka se pusero ei ihan joka kohdaltaan olekaan toiveeni mukainen:)

   Poista
 2. Oikein kaunis. :) Hyvä keksintö tuo pitsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkein mieluimmin olisin jättänyt kaikki lisät pois, mutta pakko oli keksiä jotain niihin hihoihin.

   Poista
 3. Luulisi uusiksi vaatteiksi,sopivat hyvin sinulle, kirppiksillä on hyviä vaatteita, olen itse ostanut mm.takkeja,pitkiä mekkoja, ja puseroita,jotain muutakin.Kävin ekotorilta kysymässä kirjoituskonetta, mut ei tällä kertaa ollut sellaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin tulee käytyä melkein viikottain Lieksan kirppareilla ja toisinaan sitten Joensuussa teemme kirppiskierroksen. Aina ei mieluista löydy, mutta melko usein kuitenkin. Toivottavasti löydät vielä sen kirjoituskoneen!

   Poista
 4. Raikas yhdistelmä! Paidasta tuli hieno, onneksi käsityössä voi aina korjata ja peittää. Lopputulos sitten aina palkitsee:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Tuosta yhdistelmästä pidän itsekin kyllä, mutta hieman mietin tuon puseron pitsiosia... Harkitsen, jos sittenkin puseron kankaasta ne osat olisivat olleet paremmat. Ehkä ei kannata muutoshommaan silti enää ruveta. Siinä on iso homma ja olen huomannut, että usein joku vastaava korjaus ei kuitenkaan tyydytä.

   Poista
 5. Onpas raikas kokonaisuus! Kirpparilta tekee hyviä löytöjä kun vain muistaa pitää silmät oikealla tapaa auki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Kyllä tekee hyviä löytöjä tosiaan. Joskus täytyy kyllä ihan muistuttaa itseään että miettisin, että tuleeko vaatteelle käyttöä myös. Tänään juuri laitoin yhden mekon koriin - ja kohta laitoin sen takaisin tangolle...

   Poista