keskiviikko 3. elokuuta 2016

Hame "Amish"-kankaasta
Olin säilönyt tätä Eurokankaan palalaarista aikanaan ostamaani kangasta jo jonkun vuoden. Kankaassa on minusta kiva Amisheihin liittyvä arkinen kuvitus. Siinä näkyy mm. hevoskärryt, maalaistalo, tuulimylly ja pyykkinaru.  Hulpiossa oli tekstinä mm: "Amish Country... Shipshewana Indiana by Deb Strain... modafabrics.com".


Päätin googlata hiukan ja löysin myös kankaan suunnittelijan blogin: Inside the Studio/debstrain.blogspot.fiTaisin alunperin tämän kankaan ostaessani ajatella, että teen siitä vaikka tyynyliinoja...  No, enhän minä sitä semmoisiin raskinut käyttää.  Lauantaina menin varastosta etsimään ihan muuta kangaspalaa (jota en löytänyt) mutta löysin nämä. Näitä siis oli kaksi samanlaista palaa, kooltaan 119x59 cm. Toin nämä sisälle ja mallailin peilin edessä hetken ja siitä se lähti.Ompelin mahdollisimman helpolla, eli kappaleissa on vain sivusaumat, kuminauha vyöräröllä ja helmassa vinonauha. Tosin, pakko oli myös laskoksia tehdä vyötärölle, jotta tuollaisen leveän kuminauhan sai siihen venytettyä.


Keltainen pusero on jo vanha, Seppälästä aikanaan ostettu. Eipä ole vielä tänä kesänä ollut käytössä kuin vasta tämän hameen kanssa. Korun sain jo nuorena äidiltäni. Ja hän puolestaan oli saanut sen aikanaan tädiltään.


Kuvat kävimme otttamassa kallioilla, koska pihasta olivat auringonsäteet siltä illalta lähes kokonaan jo kadonneet. Kallioilla niitä vielä oli.12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. :) Ihme etten aiemmin jo keksinyt tästä hametta tehdä.

   Poista
 2. Jännä kangas! Mua rupes vaan huvittamaan oma sisäpiiri-juttu, kun mun miehellä ja yhdellä ystävämiehellä on sellaiset mustat "lierihatut" ja siitä ovat laskeneet leikkiä, että he ovat tämän kylän amisheja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai semmoisen hauskan jutun tämä sulle mieeleen toi:)

   Poista
 3. Tää o hieno. :) Kaunis asukokonaisuus ja niin upea kuvauspaikka. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Vähän vaihtelua kuvauspaikkaankin, kun oli valoisampaa kallioilla.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Tykkään tästä itsekin:) Luultavasti hameesta tulee yksi arjen suosikkini. Se mukavan kiristämätön ja sopivan pituinen. Ja siihen voi yhdistää monenvärisiä puseroita.

   Poista
 5. Ai onko Amish kangastakin olemassa,kaunis hame silti, tuo Amish uskonto on lain alla oleva harhaoppi, katsoin jonkun jakson telkkarista joskus.Onkohan muista uskonnoista tehty kankaita,mielenkiintoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankaan kuvioinnista tosiaan tykkäsin. Mitä tulee noihin Amisheihin, niin en paljonkaan heistä tiedä. Vanhanaikaisesti elävät, kristillistä uskoa edustavat ja Raamattuun uskonsa perustavat.

   Poista
 6. Onneksi teit kankaasta hameen. Se näyttää tosi kivalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään tästä itsekin:) Kumma, ettei silloin heti ostaessani tullut hameen teko mieleen. Ehkä oli niin, että oli silloin erimalliset hameet ylipäänsä mielessä. Ja kai tuo kankaan kuviointikin vaikutti, koska siitähän olisi voinut vaikka leikata tuollaisia kuvio-osia johonkin.

   Poista