keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Rullapipo päässä - kylmässä kevätsäässä

 On se ilmoja pidellyt... joutaakin olla toukokuussa villapipo päässä!Pipon tein muutamia  päiviä sitten. Ja neuletakki on kirppislöytö. Olin etsinyt vihreää neuletakkia jonkin aikaa ja tämä oli juuri sellainen väriltään, jonka halusin.  Popot on olleet jossain vaatekuvissa ennenkin mukana.
Itseasiassa tämä vaatejuttu sai alkunsa jo viikkoja sitten, kun satuin vanhassa eli tarkemmin sanottuna toukokuun 1979 Suuri Käsityökerho  -lehdessä näkemään kiinnostavan asukokonaisuuden. Huomioin kuvasta, että minullahan on melkein samanlainen hame nyt ja sukkahousutkin. Ja tuontapaisen rullareunapiponhan  tätini teki joskus nelisenkymmentä vuotta sitten...
Saattaapa jopa olla äidilläni edelleenkin se siskonsa tekemä pipo tallella.  Itseni ei tullut  silloin aikanaan sitä kovinkaan paljon käytettyä, koska koin kaiketi, ettei se sopinut minulle... tai mitä lie. Mutta  nyt piti pipo saada. Sattuipa minulta löytymään  lankaa vajaa kerä, varmaan Novitan Wool,  josta rupesin pipoa värkkäämään. Tässä  pidän tietysti puuta pystyssä...En kyllä ulkosalle ihan oikeasti lähtisi vielä noin kesäisessä hameessa, en edes sisällä ihan vielä välittäisi käyttää tätä, mutta tuolloin piti käyttää sopiva tilaisuus hyödyksi. Oli sopivan  valoisa hetki. Ja sopivan kylmääkin... sillä eihän tälläiseen kesäiseen vaatetukseen  muutoin tuollaista villapipoa viitsisi yhdistää.Kuvaajana tällä kertaa hääri toiseksi nuorimmainen. Ensin otettiin kuvia talon lähellä koivun vierellä, mutta sitten halusin vielä sinisen mökin ääreen. Ja äkkiä piti joutua kuvatouhussa, sillä oli hyytävän kylmää... Tänäkin aamuna  oli taas ohut lumikerros maassa. Mikä toukokuu!

6 kommenttia:

 1. Hieno ja pirteä kokonaisuus. Meillä oli myös aamulla (tai yhä) lunta maassa. Eilen illla tuli rakeita oikein vauhdikkaasti ja yöllä muuttui lumeksi. Perunoilla on harso ja lumi peitto. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Meilläkin oli tänään mielenkiintoisen vaihteleva sää, kun kauppamatkalta palailtiin. Välillä pyrytti lunta ja seuraavassa hetkessä oli aurinkoista ja kuiva tie - ja taas kohta toisinpäin. Tää on varmaan sitä vihreätä talvea nyt...

   Poista
 2. Tuo pipomalli on jo klassikko ja valkoisena raikas asuste. Ihanan keväinen asu, mutta kevät se vaan odotuttaa itseään :) Pipolla on tosiaan vielä käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan passaa vielä kesävaatteissa ulkosalla keekoilla:) Ja päähine, yleensä huivi, minulla on vielä kovasti käytössä. Vanhoja käsityölehtiä kun olen katsellut, juuri -70 ja -80 -luvuilta, niin kyllä oikein silmään pisti tuollaisten pipojen runsaus. Samoin neuleliivit näkyi olleen kovin suosittuja silloin.

   Poista
 3. On teillä sentään jo lumet sulanut! Mun äidillä oli tuollainen rulla-pipo, turkoosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne oli joskus kovin suosittuja, mutta nyt ei sellaisia ole näkynyt:) Lumet on onneksi jo pääosin sulaneet, vaikka metsäisillä osuuksilla niitä aurauspenkkojen jäänteitä vielä on. Samoin kuin metsässäkin vielä lunta toisin paikoin.

   Poista