perjantai 10. lokakuuta 2014

Kotona farkkuhameessa ja neuletakissa

Tuollaisia neuletakkeja oli viime talvena paikallisessa citymarketissa alehintaan 10 e/Kpl. En muista minkä värin ostin ensin, mutta sitten hain vielä kaksi muutakin. Minulla on tuon harmaan lisäksi sähkönsininen ja punertava beige, tai miksi sitäkin väriä nyt nimittäisi.


Tuo farkkuhame on itse tekemäni. Se on tehty erisävyisistä farkkukaitaleista, joita siinä on 8 kpl. Ne kapenevat vyötäröä kohti ja vyötäröllä on leveä ja tukeva (ihan vyömäinen) kuminauha. Istuvamman hameen olisi saanut, jos olisi laittanut ihan vetoketjun siihen, mutta menettelee tämäkin.

Sitten päästäänkin noihin jalassa oleviin lämmikkeisiin.Katsoin joskus eräät harmaat villasukat siinä kunnossa olevaksi, että leikkasin varret poikki. Ajatus oli, että joskus niihin varsiin tehdään uudet jalkaosat - ei kylläkään ole vielä näkynyt... ja tuo vanha teräosa heitettäisiin roskiin. Jotenkin sain päähäni, että ne poisleikatut teräosat näyttivätkin oikeastaan aika hauskoilta tossuilta. 


Ja sitten rupesinkin virkkaamaan tuollaisia ketjusilmukkarivistöjä noihin reunoihin. Ja niistähän on tullut oikein kätevät tossukat. Nyt ne pohjat on tietysti enemmän puhki, kuin silloin, kun päätin jo hylätä ne käytöstä. Eli pohjat pitäisi korjata, mutta mielellään ei parsien. En osaa parsia siististi. Mieluummin virkkaan vaikka pyörylät pohjiin, vaikka ne ei niin kivalta tunnu jalan alla. Mutta melko äkkiä nekin kuluu, niin ettei niitä enää huomaakaan. Sitä pyöryläsysteemiä käytin yksiin pitkävartisiin lempivillasukkiinikin, jotka ovat  erään tätini kutomat.


4 kommenttia:

 1. Tuollaiset tossut ovat kyllä kätevät. Joskus tuntuu että tavan villasukat ovat liikaa, mutta jotain haluaisi kuitenkin laitaa jalkaan, silloin nuo ovat kätevät:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Joskus tarvitsee ikäänkuin lämmikettä vain jalkapohjaan kun on kylmä lattia.

   Poista
 2. Olet sinä kekseliäs, en olis hokasannut tehdä tossuja ja näyttävät kyllä hienoilta. Koko asukokonaisuus on kaunis.

  VastaaPoista
 3. Vähän vahingossahan tuo idea mullekin tuli. Metsäntyttö

  VastaaPoista