sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Villapaitahame

Ostin joskus viime talvena kirpparilta villaisen neulepaidan. En muista oliko aikomukseni käyttää sitä sellaisenaan vaiko tehdä siitä jotain. Sen muistan, että pääntie siinä ainakin oli niukka. Ja ehkä malli ei muutenkaan ollut minulle oikein hyvä. Kun sitten olin sitä aikani käännellyt, tuli mieleeni hameen tekeminen.
Lienen harkinnut sellaistakin, että puseron helmaresori olisi ollut hameen helmassa, mutta päädyin kuitenkin toisenlaiseen ratkaisuun.

Kuva kevättalven vähiltä lumilta

Puseron helmaresori tuli nytkin vyötärölle, mutta neule meni nyt ylösalaisin. Se mikä ennen oli ylinnä, onkin nyt alinna. Kun olin kaulusresorin poistanut, en tasannutkaan helmaa suoraksi. Mallailin sitä nimittäin päälleni tekovaiheessa ja totesin, että helmahan onkin hauskempi ihan noin. Se on siis vain siksakilla ja suoralla ommeltu muutamaan kertaan, jolloin se meni hieman kiharaiseksi. Helma on edestä hieman lyhyempi, sillä puseron kaula-aukon etuosahan oli siinä. Vyötärölle tulevan resori käänsin ja laitoin sisälle kuminauhan. Harkitsin ensin sitä, että tuo resori olisi tullutkin helmaan, mutta sitten olisi ollut hankala saada vyötärönkohtaa haluamallani tavalla. Nytkin siinä on hieman parantamisen varaa, sillä siihen jäi hiukan liikaa löysää. Tilanne koheni, kun neule oli pesussa, jolloin se hiukan kutistui. Mutta vieläkin voisi hieman vyötöä muokata.

Neuletakki on Kappahlin Vintage Stories - mallistostoa muutaman vuoden takaa. Sen ostin peräti ihan uutena :)  Saappaat on kirpparilta joskus hankittu. Ovatkin lempparijalkineet. Helpot sujauttaa jalkaan ja sopivat moneen asuun. Helposti ne sujahtaa muittenkin jalkaan - eli niitä tytötkin lainailevat. On niissä yksi "vika", nimittäin olisivat vielä käytännöllisemmät jos olisivat hieman isompaa kokoa. Nyt niihin mahtuu vain ohut sukka.

4 kommenttia:

  1. Ihana asu, ihailen kyllä luovuuttasi ja taitoasi. Miten löydät aina paidat ja sukat samaa sävyä. Mulle tuottaa vaikeuksia oikean väristen sukkahousujen löytäminen silloin harvoin kun niitä tarvitsisi.

    VastaaPoista
  2. Mä oon ollut viime aikoina hiukan hamsteri noitten sukkahousujen kanssa:) Metsäntyttö

    VastaaPoista