torstai 19. helmikuuta 2015

Ruskea velourasu - eräs vanha suosikkini

Tämä ruskea velourjakku ja -hame on ostettu monta vuotta sitten Hm:ltä. Jakussa on kauluksessa samasta kankaasta oleva röyhelö ja sen lisäksi vielä verkkokangasröyhelö. Jakun vyötäröllä on satiininauha vyön  virkaa tekemässä. Minä tosin olen pitänyt sen aina tuonne taakse solmittuna. Sopii arkeen paremmin niin. Hameen helmaa kiertää kapea satiininauha, (joka nyt on jo aika kärsineen näköinen).  Helmassa on myös verkkokangasta.
Pusero on kirppikseltä. Se on oikeasti lila, vaikka kuvissa näyttää melko siniseltä. Siinä on olkapäillä rypytykset. Kaula-aukko oli aluksi aivan liian suuri ja pusero meinasi jäädä sen takia käyttämättä. Onneksi keksin korjata ongelman pujottamalla kaulukseen ohutta, pyöreää kuminauhaa. Nyt on sopiva:)


Vyön olisi voinut solmia nätimminkin...


Tätä hametta, ja jakkua varsinkin, on tullut menneinä vuosina käytettyä tosi paljon. Jakkua käytin paljon farkkujenkin kanssa. Ja jakkupukuna tämä on ollut kätevä asu kun on mennyt jonnekin muualle kuin ruokakauppaan... ei ole tarvinnut etsiä, että mitähän nyt laittaisi päälleen. Nyt viime vuosina asu on jäänyt vähemmälle käytölle, kaiketi ihan kyllästymisen vuoksi. Tänään tämä oli taas päällä.

4 kommenttia:

 1. Välillä kaapin tai varaston perukoilla, mutta nyt taas käytössä:)

  VastaaPoista
 2. Kaunis puku, röyhelö ja verkkokangas tekevät siitä sopivan juhlavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ollut semmoinen helppo valinta, kun on melko moneen sopiva. Metsäntyttö

   Poista