lauantai 14. helmikuuta 2015

Puku alppityyliin

Tämä puku roikkui aikanaan Lieksan Löytöpuodin seinällä. Se oli nostettu sinne ollakseen paremmin esillä. Eräs puodin myyjistä esitteli sen minulle. En tarttunut heti tarjoukseen, vaikka pukua ihailinkin.  Ajatus puvusta jäi kuitenkin vaivaamaan ja myöhemmin kävin  ostamassa sen. Hinta oli muistaakseni 20 euroa.

No jäi vähän hassusti saappaan varteen kiinni hameen helma, mutta olkoon...

Puvun erikoisuus viehätti minua. Kokeilin sitä tietenkin siellä Löytöpuodissa ja se istui minulle kuin nakutettu. Yläosa ja alaosa ovat eri kokoa: pusero 38, hame 40.
Puserossa hihat ovat raidallista, läpikuultavaa (verhokankaan mieleen tuovaa) kangasta. Hihojen suissa on solmittavat nyörit pukukankaasta. Puserossa on vetoketju takana. Sitä ei kuitenkaan tarvitse käyttää, sillä sivujen joustorypytykset ja etuosassa oleva säätönyöri tekevät pukemisesta helppoa. Etuosaa koristaa myös pitsi sekä kirjaillut nauhat. Myös kaula-aukossa on kirjailua.
Hameen vyötärössä on takana vetoketju ja sivuilla joustavat osat. Malliltaan se on hieman levenevä helmastaan ja siinä on kaksi halkiota edessä ja kaksi takana. Etuhalkiot on koristettu kirjonnalla. Mitään valmistajan nimeä ei puvusta löytynyt. Kokomerkintöjen lisäksi on vain laput, joissa on materiaalitiedot ja pesuohjeet. Päälikangas on polyester/viskoosia.Tämä on ollut minulla kerran koulun juhlissa ja kesällä ystävän syntymäpäiväjuhlissa. Siitä päivästä kerroin  hieman tässä jutussa: Keittiötöitä ja karhuja (katso tästä linkistä).

6 kommenttia:

 1. Ihana! Sopii sinulle täydellisesti. Luminen maisemakin täydentää pukua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Luminen maisema on kyllä kiva taustalla, mutta melkoisen äkkiä sitä kuvat otettiin, että päästiin takaisin lämpimään:)

   Poista
 2. Kaunis ja sopii sinulle hyvin. Miten ihmeessä siellä onkin noin hienoja vaatteita kirppiksellä ja niin edullisesti. Olisipa täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ne just on niitä löytöjä oikein. Ei se tarjonta noin yleensä ole kovin ihmeellistä. Hinnat täällä on kirpparivaatteissa kyllä tosi alhaiset.

   Poista
 3. Ihana. Nyörityksistä tykkään aivan erityisesti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastuin itsekin tähän pukuun ensisilmäyksessä. Onneksi en jättänyt kirpparin seinälle roikkumaan, sillä se on mainio päällelaitettava joihinkin juhlavampiinkin tilanteisiin.

   Poista