perjantai 27. helmikuuta 2015

Pinkkiä ja sinivalkoista

Tämä juttu sai pontimensa noista hanskoista. Olin kyllä aiemmin jo ottanut tuon mekon ja korun esille blogijuttua varten, mutta tarkoitus oli kuvata vain sinivalkoinen asu. Mutta kun ... kävin varastossa etsimässä kirppikselle jotain ja löysin nuo hanskat. Ajattelin laittaa ne kirppikselle. En ole käyttänyt niitä koskaan ja siitä on jo monta vuotta kun ostin ne hintaan 3 euroa jostakin alesta. Kun ne oli niin hienot. No, tuommoiselle hienoudelle mulla ei kyllä ole käyttöä ollut. Hanskat on mokkaa ja niissä on koristeena rusetti. Sisäpuolella ranteessa on neppari pukemisen helpottamiseksi.

Aika leveä "mello" tämä mekko on, mutta tykkään silti. Nilkkurit kirppikseltä ja ovat olleet  toisessa blogissani ennenkin (klikkaa tästä).

Mekko on itsetekemäni. Ostin kankaan joskus Joensuun Kontista. Ensiksi ajattelin tekeväni mekosta kapealinjaisen kotelomekon. Siis jotain menneitten vuosikymmenten tyyliä. Sopivaa ohjetta ei vain löytynyt. Sitten löysin toisenlaisen  kaavan mekkoon. Se oli Suuri Käsityö - lehdestä. Kaava oli nuori suunnittelija -malli. Siinä alkuperäismallissa oli  sifonkireunus kauluksessa ja helmassa sekä isot muotolaskokset kainaloiden alta helmaa kohti. Minä sähläsin kauluksen kanssa ja jouduin ompelemaan oman versioni kauluksen kahteen kertaan, kun olin katsonut ohjeen huolimattomasti. Sen lisäksi malli oli minulle olkapäistä iso, joten jouduin vielä  olkapäitäkin pienentämään sen jälkeen kun olin jo kaiken muuten valmiiksi tehnyt. No, tämä tämmöinen on sitä meikäläisen tavallista. Tässäkin oli tavoitteena menneitten vuosikymmenten tyyli. Itselle tulee mieleen 60-luku. Tein mekkoon solmitttavan vyönkin ja sillä tyyli taas vähän muuttuu.


Helmet ovat mieheni tädiltä peräisin ja lienevät lasia ( tai ei ainakaan muovia)

Neuletakki ja sukkahousut valikoitui juttuun mukaan noitten  hanskojen myötä. Neuletakki on joskus Hm:ltä hankittu. Siinä olevan nauhan olisi voinut tyylikkäämmin solmia. Maalainen mikä maalainen... tuolla lailla minä sitä yleensä kyllä pidän.En ehkä sitttenkään raski laittaa noita hanskoja kirppikselle...  Vaikka en kyllä edelleenkään tiedä missä näitä pitäisin. Tämä asukin noine pinkkeine sukkahousuineen on sellainen, että eipä taida käyttöä olla muuten kuin kotona.

12 kommenttia:

 1. Voi miten söpönen mekko, ja älä tosiaan luovu hanskoista! Tuollaiset piristävät mitä tahansa mustaa ulsteria/villakangastakkiakin synkän sään kaudella :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Totta on, että piristävät. Kun vain keksisi milloin käyttäisin niitä, kun reissut on lähes vain kauppaan ja kirppikselle. No, jospa joskus kuitenkin jonnekin kehtais laittaa:)

  VastaaPoista
 3. Ihana mekko! Nuo värit sopivat sinulle tosi hyvin. Älä jätä käyttämättä! /Leena-serkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ainakin kotona pidän ja ehkä jossain muuallakin kunhan sopiva tilaisuus tulee. Oli tämä viime kesänä mulla joskus kaupungilla.:) Viime kesänä tämä mekko tuli tehtyä. En muistanut sitä tuohon juttuun laittaa.

   Poista
 4. Kaunis kokonaisuus ja sopii hyvin. Olen itsekin joskus sovitellut samanlaisia hanskoja väri vain oli vaaleansininen. En vaan löytänyt sopivaa kokoa, minusta ne ovat kauniit ja kevyen naiselliset. Helmet myös ovat kauniit ja hienostuneen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitä kaunista yrittää kaappiinsa haalia, vaikka useimmiten se vaatetus saisi olla enemmänkin käytännöllistä. Nuo on tosiaan sellaiset hienosteluhanskat. Itsekin tykkään noista helmistä ja valkoinen sopii moneen.

   Poista
 5. Todella kiva väriyhdistelmä ja kauniisti asustettu. Kyllä sinulle tuollainen tyttömäisen naisellinen tyyli sopii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaihteeksi tuollainen on kiva. Usein on kuitenkin niin arkiset tamineet yllä.

   Poista
 6. Beautiful cardigan, I've one similar.

  VastaaPoista