keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Hartioille lämmikettä

Tämän neulehommelin ainekset serkkuni toi tullessaan viimeksi täällä käydessään:) Hän tiesi, että välillä innostun värkkäämään jotain vaikkapa tämmöistä.

Tämä neuleviitta syntyi siis kahdesta suorasta palasta, joissa kummassakin oli toisessa päässä resorit. Nuo resorit tuli hihansuiksi ja varsinaista hihasaumaa hihansuusta lähtien on vain noin 10 cm. Keskelle  taakse  tuli pystysauma, jonka jätin ehkä noin kolmasosan verran yläosasta auki, jotta siitä tuli kaula-aukko. Edessä näkyvät kaulukset syntyivät siinä samalla.


Kun näin nämä palat, sovittelin niitä ensin ikäänkuin hameeksi, mutta se ei sitten tuntunut hyvälle idealle. Sitten sovittelin näitä harteilleni, ja siitä se idea lähti. Nykyäänhän on neulelehdissä hyvinkin mielikuvituksellisia neuleita ja samaa voi sanoa muistakin vaatteista. Tämä on nyt sitten minun toteutukseni tälläiseen viittatyyliin.
 Vyön kanssa tai ilman... Tosin vyötä käyttäessä sopisi tarkistaa kuinka tekele asettuu...

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Tätä oli mukava tehdä kun valmistuikin niin nopeasti:)

   Poista
 2. Oikein kaunis ja hyvä idea. Kun on hihat niin pysyy hyvin päällä vaikka joutuisi hiukan juoksahtaan. Samalla se resodi tekee siitä sisäkäyttöisen. Ei ole hihansuut kattilassa. Olet sinä taitava. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä kaikenlaisia hartialämmikkeitä sitä on ruvennut tarvitsemaan. Nuorena olis ihmetellyt moista:)

   Poista