maanantai 2. marraskuuta 2015

Pitkä laskoshame

Näin tämän jokin aika sitten Joensuussa kirpparilla ja päätin ottaa sen, vaikka kokonumero olikin kovin suuren tuntuinen. Koko on siis peräti 42, mutta näytti pienemältä. Ja sopivahan se sitten olikin. Hameen materiaaali on polyester/viskoosia ja valmistusmaa Portugal.  Materiaali on sellaista, että jäin miettimään, olisiko minulla kenties joskus ollut samanlaisesta kankaasta lyhyempi hame.  Mitä aikaa tämä nyt sitten on? 80- tai 90-lukua?No, oli mitä hyvänsä, niin nythän tämä on taas kovin ajankohtainen. Onhan hameissa jälleen laskoksia sekä pituutta.


Tämä oli nyt tälläinen puoliarkinen yhdistelmä. En nimittäin varmaan tätä ihan joka päivä vetäisi päälleni, juuri tuon pituuden tähden. Ei ole kiva pyykkivuoria setviessä, että helmat laahaa siellä seassa. Tähän sopi mukavasti punaiset sukkahousut, mutta eipä ne paljon erotu...  Huivi on joskus ostettu Halensilta.


12 kommenttia:

 1. Hieno hame! Kiva kun hameissa saa taas olla pituutta! :-) /Leena-serkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen ilolla huomannut saman asian. Terveiset sinne :)

   Poista
 2. Kiva väriyhdistelmä! Mullakin oli viikonloppuna pitkä hame, kirppikseltä tietysti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tuntuu syksyyn sopivalta nuo värit. En niin kesällä välitä mustaa käyttää. Kirppiksethän ne minunkin ostopaikkoja on ja on muuten kiva, että nyt on pidempiä hameita taas.

   Poista
 3. Kaunis asu. Mulla oli 80-luvulla muutama saman tapainen hame, laskokset ylhäältä ommeltu kiinni ja pituus oli hieman alle polven. Nyt tykkään pitkistä hameista, mutta en ole paljoa nähny myynnissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitäpä minä mietinkin, että olisiko meillä kummallakin kenties ollut sellaiset. Juuri sellaiset hieman alle polven ulottuvat. Joitain nillkapituisia olen nähnyt jossain HM:n kuvastossa muistaakseni. Ja joitain kuvia myös hameista sillä polven alle pituudella. Tarkistin tuosta uusimmasta; ei siinä ollutkaan. Kenties ne oli jossain viimevuotisessa sitten.

   Poista
 4. Raikas yhdistelmä! Olisiko ysäriä, silloin oli paljon pitkiä hameita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) No sitten se voisikin olla sitä aikaa. Itse en muistanutkaan niitä sen ajan pitkiä hameita, on jäänyt kaiketi liikaa olkatoppaukset mieleen:)

   Poista
 5. Sattuipa sopivasti, että huivinkin värimaailma osui yksiin, vaikka onkin eri aikaan hankittu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä:) Ja oli kaikkea; punaista, mustaa ja vihreää.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään itsekin, mutta hiukan tottumista vaatii maata laahaavat helmat:)

   Poista