lauantai 24. lokakuuta 2015

80-luvun mekko

Tämä oli tälläinen harmaan päivän piristysprojekti. Olin jo edellisenä päivänä touhunnut saman vaatteen kanssa, josta tuolla lopussa lisää...  Tämän mekon merkkinä on Halonen ja lapun toisella puolella on teksti, että se on valmistettu suomessa.  Pesumerkintälappu tässä olikin ovelassa paikassa vasemmassa sivusaumassa kainalon alla, joten sai vähän etsiä.


Mekon materiaali on polyesterineulosta. Vyötäröllä on kuminauha ja solmittava vyö. Edessä on napitus, joka kulkee hieman vinosti. Siis juuri sillä tavoin, että voisi luulla leningin olevan huolimattomasti päällä. Mekon hihat ovat muhkeat. Tässä lienee ollut alunperin olkatoppaukset. Pienensin olan leveyttä ottamalla olkasaumoista roimasti sisään. Olisihan siihen voinut laittaa uudet olkatoppauksetkin, mutta ne ainoat, jotka kotoa löytyi, eivät sopineet.


Koru on myös 80-lukua. Sain sen aikaan opiskelukaverilta Kankaanpäässä:) Missähän lienee kyseinen Heli? Ja kengät on tyttären. Omat sopivanväriset on jossain varaston syövereissä, jos ne nyt edes olisivat tähän sopineetkaan.

Ja sitten siihen edeltävään päivään. Olin silloin aikanaan, kun tämän kirpparilta kotiin laahasin, kokeillut tätä mustan leveän vyön kanssa. Jotenkin tuntui, ettei tuo mekon oma, kapea vyö sopinut minulle. Ja mekon yläosakin tuntui liian pitkältä, jota se oikeasti ehkä onkin, vaikka mekko on vain kokoa 34. Siksi ajattelin, että voisin yrittää ottaa tästä vain "henkarikuvia". No, pelkästään ulkona henkarissa vaate ei näyttänyt miltään, eikä nuo minun sisällä tekemät viritykset olleet kunnollisia nekään.


Joten yksinkertaisuus oli se parempi vaihtoehto nyt. Ja ulkona otetut kuvat, vaikka olikin harmaata ja tihkusadetta...


                                                  Voisi ollakin sopiva sunnuntaiasu:)

18 kommenttia:

 1. Ompa romanttisen oloinen mekko!:) kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Samoin sinulle sinne! Vaihteeksi oli mukava ottaa kuvaustouhuun ihan erilaista. Varsinaisesti käytössä tämä ei vielä ole ollutkaan, mutta jospa huomenna vaikka:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Vähän erilaista tällä kertaa. Sinun asusi oli myös ihana:)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tulipa muuten tässä nyt mieleen puhvihihoista Vihervaaran Anna. Sulla kun on se hieno Vihervaaran Anna-puku:)

   Poista
  2. Puhvihihat ovat vielä haaveissa. :)

   Poista
 4. Niin kaunis ja upean värinen. :) Tuo sormus "henkarikuvan" sormikkaas on myös kaunis ja sopii pukuun hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Sormus on joskus Yves Rocherilta tullut. Se näyttää hieman erilaiselta tuossa kuvassa. Valo sai sen noin värikkäältä näyttämään, vaikka oikeasti se on aika tasaisen, mekon värinen.

   Poista
 5. Niin kauniin vaaleansininen ja sellainen herkän oloinen...

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kiva kokeilla välillä tämänkin tyylistä:)

   Poista
 7. Ihana klassikko! Istuu hyvin ja näyttää laadukkaalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tälläistä ihan joka kerta kirppikseltä löydä:)

   Poista
 8. Oikein kiva mekko ja harvinainen väri. Siinä on kivasti 40-luvun tyyliä. 70- ja 80-lukujen taitteesta löytyisi paljon kivoja mekkoja jotka peilaavat 30- ja 40-lukujen tyylejä, mutta kun ne ovat useinmiten polyesteriä niin meikäläisen on pakko ne ohittaa. Kyllä multakin jotain niiden aikojen vaatteita löytyy, mutta materiaalit tosiaan on pakko seuloa tarkasti. Yritän vältellä polyesteriä kun se hiostaa niin turkasesti. Sormus on muuten myös hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä jo useamman kerran olin siellä kirppiksellä katsellut, mutta otin sitten vasta kun sen sai johonkin kassitarjoukseen. Ajattelin ettei tällä varmaan kovin käyttöä ole, mutta en malttanut sinnekään sitä jättää:) Jo heti kohta totesin tämän hiostavaksi ja vaihdoin aika äkkiä johonkin muuhun vaatetukseen. Täytyy katsoa sellainen sopiva sää, ei liian kuuma, ei liian kylmä, kun tätä käyttää.

   Poista